Jan Linders trakteert heel Sint Anthonis op broodjes om winkelvergunning te vieren

VIDEOSINT ANTHONIS - ,,Fijn dat de Jan Linders weer opengaat. We zaten er echt op te wachten.’’ Breed lachend neemt een bewoonster van de Zandseveldweg in Sint Anthonis een plastic draagtas in ontvangst. In de tas zitten onder meer zachte broodjes, weet Maud, die het presentje komt brengen. Zij is samen met haar collega Lucía en een heel team van supermarktketen Jan Linders onderweg om elk huishouden in de gemeente Sint Anthonis te trakteren. En natuurlijk om klanten uit te nodigen de winkel te bezoeken als deze dinsdag weer de deuren opent.

Volledig scherm
Lucía en Maud brengen met de bakfiets de cadeau-tasjes rond in Sint Anthonis. © DG

Eigenlijk had de winkel al 27 maart willen openen maar er waren dingen mis met de vergunning. Na wekenlang soebatten en spullen aandragen kon de gemeente Sint Anthonis vrijdag het sein op groen zetten. Jan Linders verbouwde de winkel aan de Merret ingrijpend en breidde de winkeloppervlakte met 130 vierkante meter uit. Supermarkt Emté in het dorp die door Jan Linders is overgenomen sloot de deuren op 30 maart. Zodoende zat het dorp zonder supermarkt. 

Maud uit Sint Anthonis werkte bij de Emté en is net als het andere personeel overgenomen door Jan Linders. ,,Dit is eigenlijk mijn eerste werkdag’’, legt ze uit als ze weer bij de bakfiets is aangekomen waarmee zij samen met een collega de cadeau-tasjes vervoerd. De uitdeelactie duurt nog de hele zaterdag en zondag. 

In de tussentijd maakt het overige personeel de winkel klaar voor de opening. Maandag krijgt de winkel aan de Merret de verse spullen (groente, fruit, vlees, brood) geleverd en dinsdag gaan om 9 uur de deuren open.  

Volledig scherm
De Facebookpagina van Jan Linders Sint Anthonis. © .

De eerste 250 klanten die binnenkomen krijgen een gratis vlaai mee naar huis, laat Jan Linders op de Facebookpagina weten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland