Volledig scherm
Jos van Raaij en familie in het provinciehuis. Foto: Olaf Smit

Jos van Raaij heeft eindelijk zijn lintje

SINT ANTHONIS - Hij heeft er lang op moeten wachten, maar Jos van Raaij uit Sint Anthonis heeft zijn koninklijke onderscheiding eindelijk te pakken. Het lintje werd hem maandagavond in het provinciehuis in Den Bosch opgespeld door Wim van de Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant.

Daar ging een lange weg aan vooraf. Het lintje werd Van Raaij al in februari 2015 toegekend. Desondanks werd door de gemeente Sint Anthonis om onduidelijke redenen extra onderzoek naar de handel en wandel van Van Raaij verricht en werd het lintje opgeborgen in een kluis in het gemeentehuis.

Eerherstel
Van Raaij, die spreekt van eerherstel nu hij het lintje heeft, zag het niet zitten dat burgemeester Marleen Sijbers hem het lintje opspeldde. De burgemeester was wel aanwezig bij de uitreiking die in beslotenheid plaatsvond en had zelfs een bloemetje voor Van Raaij bij zich. Die zei vooraf dat de onderscheiding zijn glans had verloren, maar daar kwam hij dankzij 'de mooie woorden van Van de Donk' op terug.

Inzet
Van Raaij kreeg zijn lintje voor zijn grote verdiensten voor de inwoners van Sint Anthonis. Zo heeft hij zich onder meer hard ingezet voor de plaatselijke voetbalclub.

Maasland