Volledig scherm
De vijftig deelnemers zijn klaar voor vertrek in Wanroij. © Mark van der Straaten

Jubileum-editie: Constantia Wanroij neemt voor 50ste keer kinderen mee op voetbalkamp

WANROIJ - Voor het vijftigste jaar op rij gaan kinderen uit Wanroij met voetbalvereniging WVV Constantia  op voetbalkamp. Dit jaar dus een jubileumeditie. Vast prik in Wanroij: op de eerste zaterdag van de schoolvakantie maken de kinderen van groepen 4 tot en met 8 voor een fietstocht van zo'n 20 kilometer. 

Op de plek van bestemming die de leiding liever geheim houdt, zijn dan al alle tenten opgebouwd en is de leiding al aangekomen. Slaaptenten voor de kinderen, een grote keuken- en eettent en natuurlijk een voetbalveld in het midden van kamp waar gespeeld kan worden.

Behalve voetbal staat een hele serie andere activiteiten op de planning.  Iedere dag staan er namelijk spellen op de planning, variërend van levend stratego, vlag veroveren tot kwartet. 

Ook in voorgaande jaren konden kinderen met water spelen dat met de grondwaterpomp wordt opgepompt. En elk jaar gaan de kampeerders een dag op pad met de fiets naar het zwembad in Oss.

Volledig scherm
De leiding van het voetbalkamp is al een avond eerder gearriveerd. Martien van de Steeg (links) is een man van het eerste uur. © Mark van der Straaten
Quote

We zijn terug op de plek waar we vijftig jaar terug zijn begonnen.

Mark van der Straaten, Leiding bij voetbalkamp WVV Constantia

Mark van der Straaten van Constantia is trots dat zijn club al vijftig jaar op rij kinderen een mooie week bezorgt. ,,We zijn terug op de plek waar we vijftig jaar terug zijn begonnen. Vier jaar stonden we ergens anders. Maar nu is dit onze vaste stek in het bos. Het grootste aantal kinderen dat ooit meeging was 77.’’

Volledig scherm
Het tentenkamp staat klaar in het bos voor het 50ste voetbalkamp van Constantia Wanroij. © Mark van der Straaten

Dit jaar doen vijftig kinderen mee aan het voetbalkamp. De leiding bestaat uit leden van Constantia in de leeftijd van 18 en 25 jaar. Van der Straaten: ,,Door de oprichting van meisjes afdeling gaan er de laatste jaren ook diverse meiden mee. In augustus/september wordt er ook nog een groot feest gehouden op het sportpark in Wanroij. Iedereen die ooit mee op kamp is geweest als kind of leiding wordt daarvoor uitgenodigd.’’

Volledig scherm
Foto's van voorgaande edities van het voetbalkamp. © Website WVV Constantia.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland