Landhorst lost problemen met verwijswimpels gewoon zelf op

LANDHORST / SINT ANTHONIS - Jan Meijer en Frans Takken uit Landhorst hebben zelf al maanden geleden ervoor gezorgd dat de verwijsborden van Juul Baltussen in hun dorp er weer keurig bij staan. De borden zijn in de andere kernen van de gemeente Sint Anthonis overal weggehaald en naar de gemeentewerf gebracht waar ze al acht jaar wachten op een mogelijke opknapbeurt. 

Volledig scherm
De wimpels 'wapperen' gewoon in Landhorst. © Harm de Kleijne

De reden daarvoor was dat de bordjes niet meer leesbaar waren en onderdelen vernield waren.  Alleen in Landhorst hangen de fraaie wimpels dus in volle glorie.

Het handige duo uit Landhorst vroeg bij de Dorpsraad of zij de wimpels mochten opknappen. Toenmalig dorpsraadvoorzitter Harm de Kleijne zei meteen ja: ,,We zijn natuurlijk altijd blij met zulke initiatieven. Jan en Frans zijn enthousiast. Willen ons dorp mooi houden en hebben er gelukkig tijd voor.''

Over de verwijsborden die her en der in de gemeente Sint Anthonis stonden, zijn kort geleden vragen gesteld door gemeenteraadslid Jan van de Weem (Sint Anthonis Nu). Binnenkort krijgt het college van burgemeester en wethouders te horen wat een opknapbeurt van de wimpels gaat kosten. Daarna wordt beslist of en hoe de 37 wimpels worden aangepast en weer op de plekken gezet waar ze stonden. 

Volledig scherm
Zo liggen de wimpels er in de gemeenterwerf van Sint Anthonis bij. © Gemeente Sint Anthonis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    Directeur voor een dag om jongere te verleiden in Sint Anthonis te blijven

    SINT ANTHONIS - De ondernemersavond in het gemeentehuis van Sint Anthonis krijgt in 2019 een vervolg. Samen met de gemeente gaan ondernemers volgend jaar een diensten-beursvloer verzorgen. Bedrijven bieden aan klussen voor verenigingen uit te voeren. Daarnaast zouden jongeren de kans moeten krijgen om een dag op het hoogste niveau bij een bedrijf mee te draaien. Als directeur voor een dag kan een jongere ervaring opdoen.
  2. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland