Volledig scherm
Basisschool De Regenboog in Cuijk heeft een Leonardoklas voor hoogbegaafde leerlingen uit de regio. © Ed van Alem

Leerlingenvervoer voor hoogbegaafde en anderstalige scholieren uit Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Kinderen uit Sint Anthonis tussen de 4 en 12 jaar die een internationale schakelklas of een Leonardoschool bezoeken, kunnen na de zomer gebruikmaken van leerlingenvervoer. 

Het gaat daarbij om kinderen die niet-Nederlandstalig zijn en daarom aangewezen zijn op de schakelklas die verbonden is aan de Josefschool in Overloon. En om hoogbegaafde leerlingen die voor het speciale onderwijs van de Leonardoklas van de Regenboogschool in Cuijk in aanmerking komen. 

Ouders zijn in principe zelf verantwoordelijk voor het schoolbezoek van hun kinderen. De opvoeders zorgen in de eerste plaats ook zelf voor het vervoer van en naar school. Sint Anthonis heeft net als andere gemeenten de wettelijke zorgtaak om te betalen voor het vervoer en eventueel voor begeleiding als een leerling aan de regels voldoet die daarvoor gelden. 

Leerlingen die naar een school voor speciaal onderwijs moeten, kunnen leerlingenvervoer krijgen. Zo’n regeling heeft Sint Anthonis al. Wethouder Hans Driessen legt uit waarom nu ook  hoogbegaafde leerlingen in aanmerking komen.

Aansluiting ontbreekt

Driessen: ,,Kinderen die hoogbegaafd zijn en daar last van hebben, zijn gebaat bij speciaal onderwijs van de Leonardoschool. Hoogbegaafd zijn lijkt fantastisch, maar een goede aansluiting op het reguliere onderwijssysteem ontbreekt vaak. En dat zorgt voor problemen. De Leonardoklas sluit in sommige gevallen veel beter aan.’’

Sint Anthonis past de regels voor leerlingenvervoer aan. Volgens Driessen gaan slechts enkele leerlingen gebruik maken van de regeling.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland