Volledig scherm
De gemeenteraad van Sint Anthonis vergadert over de begroting van 2019. © Hai Voeten / DG

Meerdaagse evenementen Sint Anthonis mogen toch tot één uur doorgaan met muziek

SINT ANTHONIS - Meerdaagse evenementen in de gemeente Sint Anthonis mogen twee uur langer doorgaan dan burgemeester Marleen Sijbers aanvankelijk wilde. Sijbers is voorstander van een eindtijd van elf uur in de avond, maar op aandringen van de voltallige gemeenteraad wordt dat één uur. Bij eendaagse evenementen was de eindtijd al bepaald op één uur.

Bij het vergunnen van die evenementen zoals het Internationaal Keverweekend, campingfestival Mandala of de Pinksterfeesten moet wel rekening worden gehouden met omwonenden en de aanwezigheid van een stiltegebied. Daarbij moeten festivals zorgen voor een goed geluidsplan en gebruik maken van nieuwe technieken om geluidsoverlast te beperken. 

Sint Anthonis moet snel werk maken van het maken van een evenementenkalender. Die zou voor aanvang van het kalenderjaar klaar moeten zijn. In overleg met organisatoren moet zo'n kalender dus al vroeg worden vastgesteld zodat bezoekers, gemeente en evenementen weten waar ze aan toe zijn. 

Evenementen vreesden dat zij door de nieuwe regels die in de maak waren in de knel zouden komen. SAN, VVD en CDA pleiten er samen voor dat dit jaar een overgangsregeling geldt. Daarin zouden niet de strengere regels van 2018 moeten gelden omdat die te beperkend waren voor met name de meerdaagse evenementen. Met een aanpassing dit jaar moet worden voorkomen, vinden de partijen, dat een evenement alsnog in de problemen geraakt of mogelijk niet door kan gaan. 

Een in te richten website voor evenementen in Sint Anthonis moet er volgens de politiek komen. Die zou - eventueel gekoppeld aan de gemeentelijke website - alle informatie over evenementen moeten bevatten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland