Met een barrel op reis door ijskoud Scandinavië: ‘Het gaat een feestje worden’

VIDEORIJKEVOORT - Met een barrel die voor een prikje op de kop is getikt, gaan vrienden en zwagers uit Rijkevoort en omgeving met elkaar op expeditie. Een ludieke autorace door Scandinavië, waarbij vriendschap en gezelligheid de boventoon voeren.

In een auto ouder dan twintig jaar doet Rob Willems (45) voor de tweede keer mee aan The Barrel Challenge, een 5.800 kilometer lange tocht onder barre winterse omstandigheden.

In zijn enthousiasme over de eerste tocht vorig jaar heeft hij zwagers en vrienden overgehaald ook mee te doen. Zaterdagmorgen vertrokken negen teams van twee of drie mannen vanaf het dorpsplein in Rijkevoort.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. En toen waren er nog maar vier motorcrosscircuits over
    PREMIUM

    En toen waren er nog maar vier motorcross­cir­cuits over

    MILL/CUIJK - Is een regionaal motorcrosscircuit de oplossing voor het verdwijnen van steeds meer circuits? ,,We hebben nog wel een plannetje op de plank liggen.” Vorige week werd tijdens de gemeenteraadsvergadering in Mill een definitieve streep gezet door het circuit De Kuilen in Mill. Volgens Nico Troost van motorsportorganisatie Nederland (MON) uit Cuijk is de suggestie voor een regionaal circuit, waartoe Mill nu oproept, heel opmerkelijk. ,,Er is jaren gewerkt aan een regionaal motorcrosscircuit in Odiliapeel. Maar daar werd in 2012 de stekker uit getrokken.”

Maasland