Volledig scherm
PREMIUM
In dit schoolgebouw aan de Kloosterstraat in Stevensbeek wordt nog tot de zomer vmbo-onderwijs gegeven. Daarna niet meer. © Ed van Alem

Metameer krijgt fors minder leerlingen over de vloer

STEVENSBEEK/TILBURG - Metameer wordt de komende jaren het hardst getroffen door de bevolkingskrimp. De middelbare school in Stevensbeek en Boxmeer telt nu nog zo'n 2050 leerlingen. Dat zijn er naar verwachting in het schooljaar 2023-2024 nog maar 1750, driehonderd minder. 

Dit blijkt uit opgevraagde prognosecijfers bij Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), de Brabantse vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland