September 2010: in de voormalige kapel van het oude klooster Eymard Ville trok de vmbo-afdeling zorg en welzijn van Metameer in.
Volledig scherm
PREMIUM
September 2010: in de voormalige kapel van het oude klooster Eymard Ville trok de vmbo-afdeling zorg en welzijn van Metameer in. © Theo Peeters

Metameer na zomer in Stevensbeek verder in één schoolgebouw

STEVENSBEEK - Vanaf het nieuwe schooljaar komende zomer, krijgen alle leerlingen van Metameer in Stevensbeek weer les op één locatie. De school voor voortgezet onderwijs stoot de locatie aan de Kloosterstraat, waar nu nog vmbo-onderwijs aan derde- en vierdejaars gegeven wordt, af. Reden: te weinig leerlingen.

4 reacties

 • Joris

  3 jaar geleden
  Die gevangenis staat in Overloon, niet in Stevensbeek.
 • Mike Mil

  3 jaar geleden
  Geld gaat met containers over de balk bij overheidsinstellingen, scholen, ziekenhuizen enz. Komen ze tekort dan moet er direct gebouwd worden. De belastingbetaler betaald immers toch. Een toekomst visie of een gedegen plan opstellen is er niet bij. Volgens mij kunnen belastingen en zorgverzekering fors omlaag. Als die ambtenaren eens leren nadenken en een visie ontwikkelen. In plaats van handelen naar de waan van de dag.
 • AMR

  3 jaar geleden
  Was dat niet te voorzien geweest dat het aantal leerlingen terug liep...weer een gloednieuw gebouw wat leeg komt te staan wat veel geld heeft gekost... is nogal wat daar in Stevensbeek...ook de Maashegge en Maasberg (Gevangenis) gebouwen zo gloed als nieuw opeens leeg.. aantal jaren terug..ja ja we zetten er asielzoekers in...opgelost.. !!! Ik snap er niks meer van!!!! Wat is er toch gegooid met geld!!!
 • Pam

  3 jaar geleden
  Nog geen 10 jaar geleden gebouwd, en voor Metameer overbodig geworden .Eigenaar gemeente Sint Anthonis.........wat nu gaan vele mensen zich afvragen en het speculeren kan gaan beginnen.........'Stekske' begin ik mee om nog even niet commercieel te gaan speculeren......

Maasland