Onderzoeker Lidwien Smit: ,,Het is nodig iets aan slechte lucht te doen, maar onze uitstoot wordt niet nul. Er zijn altijd risico’s, of het nu een stal is of een snelweg.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Onderzoeker Lidwien Smit: ,,Het is nodig iets aan slechte lucht te doen, maar onze uitstoot wordt niet nul. Er zijn altijd risico’s, of het nu een stal is of een snelweg.’’ © Ruud Voest

Onderzoek corona en luchtkwaliteit: ‘Als het straks subtieler ligt, is de toon al gezet’

SINT-ANTHONIS - Epidemioloog Lidwien Smit staat kritisch tegenover recente studies die forse verbanden suggereren tussen de hevigheid van de corona-uitbraak in Brabant en de relatief grote hoeveelheid fijnstof in de lucht. Zij doet al tien jaar onderzoek op dit gebied. Onder meer in Sint Anthonis.

12 reacties

 • T1plotseling

  5 maanden geleden
  Ik vernam van een bierbrouwer, in de grensstreek, die zich zorg maakt, over de alsmaar doorgaande vervuiling van het eens zo reine grondwater, door die idiote vee-industrie! Ook een Duitse brouwer uitte eerder aal zorgen..
 • T1plotseling

  5 maanden geleden
  Is waar! De auto-fabrikanten hebben in hoog tempo de auto's verbeterd en doen dat nog. Tegelijk, werd hun moeite teniet gedaan door de opkomst van de vee-industrie!
 • T1plotseling

  5 maanden geleden
  "..om alles weg te gummen"...Het erge is, dat gemeentebesturen, daar volop aan mee doen. Aftreden!
 • Jurgen Vink

  5 maanden geleden
  Het is een feit dat de luchtkwaliteit in de jaren 70 en 80 veel slechter was. Wat overigens niet betekent dat het nu perfect is.
 • T1plotseling

  6 maanden geleden
  Milieugekkies : u bedoelt dus de vee-fabrikanten, die nu ook de drinkbronnen massaal vergiftigen, zodat er later geen bier meer kan worden gebrouwen?
 1. Grapperhaus: 'Avondklok is ingrijpende maatregel'
  Play

  Grapper­haus: 'Avond­klok is ingrijpen­de maatregel'

 2. Donald Trump neemt afscheid als president
  Play

  Donald Trump neemt afscheid als president

Maasland