Volledig scherm
PREMIUM
Het college van Sint Anthonis bij aantreden in 2018. Wethouder Jos Raemaekers, wethouder Huub Bellemakers, burgemeester Marleen Sijbers, wethouder Wouter Bollen, gemeentesecretaris Piet Wanrooij (vlnr). © gemeente Sint Anthonis

Onrust Sint Anthonis: Sijbers had reden genoeg voor onderzoek Bollen, blijkt nu

SINT ANTHONIS - Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis had reden genoeg om een groter onderzoek in te stellen naar de integriteit van wethouder Wouter Bollen. Dat blijkt uit het vooronderzoek dat zij liet uitvoeren door twee externe deskundigen. Dat vooronderzoek is deze week openbaar gemaakt.

De onderzoekers noemden het gedrag van Bollen ‘in meerdere opzichten problematisch’, afgezet tegen de gedragscode die in Sint Anthonis geldt. ‘Vanuit integriteitsoverwegingen is verder onderzoek gerechtvaardigd’, schreven ze. Ze adviseerden een feitenonderzoek, omdat nog veel vragen onbeantwoord bleven. ‘Helderheid over de integriteitsdimensie moet voorop staan.’

Sijbers stelde het vooronderzoek afgelopen voorjaar in. Dat deed ze nadat er in april discussie in het college van burgemeester en wethouders ontstond over Bollen. Die discussie ging over ‘een aantal serieuze kwesties inzake het handelen en gedragingen van wethouder Bollen’.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland