De bibliotheek in Sint Anthonis heeft ruimte beschikbaar gemaakt voor het LeanderLab. Een methode waarbij kinderen op speelse wijze kennis maken met techniek en programmeren.
Volledig scherm
De bibliotheek in Sint Anthonis heeft ruimte beschikbaar gemaakt voor het LeanderLab. Een methode waarbij kinderen op speelse wijze kennis maken met techniek en programmeren. © Ed van Alem

Op de basisschool van 2020 in Sint Anthonis leer je programmeren

SINT ANTHONIS - Misschien lijkt het of deze kinderen zo maar een beetje vrijblijvend met Lego aan het spelen zijn, maar dat is dus niet zo. Dit is een lab. Of, officieel: het Leanderlab. Het staat in Sint Anthonis en is eigenlijk gewoon een lokaal in de bibliotheek, in multifunctioneel centrum Oelbroeck.  

 1. Boekelse burgemeester vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’
  PREMIUM

  Boekelse burgemees­ter vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’

  BOEKEL/ZEELAND - Hij noemt zich een ‘jongen uit de Peel’. Reden voor Pierre Bos, burgemeester van Boekel om het plan voor nieuwe Peeldorpen van Zeelander Jan Ottens te steunen. Bos, oud-wethouder van Sint Anthonis, is vol lof. ‘Spannend en mooi’ zegt hij. Het plan heeft veel losgemaakt, bij boeren, bij gemeentelijke en provinciale overheden. Pierre Bos is op 10 september gespreksleider bij de drie sessies over het plan in Milheeze.
 1. Koningin Máxima bezoekt huisartsenpraktijken
  Play

  Koningin Máxima bezoekt huisartsen­prak­tij­ken

 2. Mink hielp slachtoffer (73) Arnhem en probeerde in te grijpen: ‘Hele nacht niet kunnen slapen’
  Play

  Mink hielp slachtof­fer (73) Arnhem en probeerde in te grijpen: ‘Hele nacht niet kunnen slapen’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland