Politie bewaakt in 1970 het raadhuis van Sint Anthonis dat op de nominatie staat om afgebroken te worden. Met die sloop is niet iedereen het eens en er is een dreiging dat het pand gekraakt gaat worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Politie bewaakt in 1970 het raadhuis van Sint Anthonis dat op de nominatie staat om afgebroken te worden. Met die sloop is niet iedereen het eens en er is een dreiging dat het pand gekraakt gaat worden. © Johnny Waarma

Oploo, Sint Anthonis en Ledeacker: over Maaskanters en Peelkanters

VAN ACHTTIEN NAAR ÉÉNIn de aanloop naar de fusiegemeente Land van Cuijk laat Geurt Franzen in ‘Van achttien naar één’ zijn licht schijnen over de gemeentes in deze regio die de afgelopen tweehonderd jaar zijn verdwenen. Vandaag aflevering 11: Oploo, Sint Anthonis en Ledeacker.

1 reactie

 • J. Zomers (69)

  2 maanden geleden
  Kan nog steeds niet wennen aan de naam: Land van Cuijk. Even een voorbeeld dan wordt dit duidelijk. Waar woont U? Ik woon in de gemeente Land van Cuijk - klinkt alledaags, het heeft geen status. Waar woont U? Ik woon in de gemeente Heerlijkheid van Oploo - dat klinkt beter.
 1. Geen afvalkalender meer: ‘Als dat maar geen rommeltje wordt’
  PREMIUM
  23

  Geen afvalkalen­der meer: ‘Als dat maar geen rommeltje wordt’

  Het was zo makkelijk, even aan de binnenkant van de kastdeur of de meterkast kijken en je wist welke afvalsoort op welke dag aan de straat gezet moet worden. Maar de papieren afvalkalender wordt in het Land van Cuijk en Boekel niet meer huis aan huis verspreid. Tot verdriet van de wijkraad Padbroek in Cuijk. Die heeft inmiddels bezwaar gemaakt tegen het besluit om de papieren afvalkalender voor 2022 niet meer thuis te bezorgen.

Maasland