Volledig scherm
Een piramidetentje in het buitengebied van Sint Anthonis © DG

Opnieuw piramidetentjes in wegbermen Sint Anthonis voor bijenonderzoek

WESTERBEEK / SINT ANTHONIS - In verschillende wegbermen in de gemeente Sint Anthonis staan in de berm weer grijze piramidetentjes voor bijenonderzoek. Onderzoekers van Wageningen Environmental Research deden vorig jaar al onderzoek naar bijen in de bermen. 

De onderzoekers plaatsen bij dit onderzoek in de wegbermen zogenaamde piramidevallen. Dat zijn de tentjes  waarin wilde bijen worden gevangen die uit de bodem in het tentje omhoog kruipen.

Het onderzoek wil vaststellen of er voldoende voedsel te vinden is in de bermen voor verschillende soorten bijen. Een voedseltekort - aan nectar en pollen - is namelijk een oorzaak voor de achteruitgang van wilde bijensoorten. Door meer bloemen in te zaaien, bijvoorbeeld in de berm, zouden de bijen geholpen kunnen worden. In de gemeente Sint Anthonis is in totaal 27 kilometer aan wegberm met bloemen ingezaaid. 

Bij het eerste onderzoek vorig jaar troffen de wetenschappers diverse soorten bijen aan. In het najaar moeten de resultaten van het gehele onderzoek bekend zijn. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland