Optredens in Mill, Haps en Sint Anthonis in plaats van Milaan: ‘Stilzitten, dat is niet ons ding’

VIDEOSINT ANTHONIS - Eigenlijk hadden Ruth Bekx uit Utrecht en Marloes Meents uit Zaandam deze week een evenement in Milaan. Maar het werd door het coronavirus het Land van Cuijk. Bij vier verzorgingshuizen van Pantein. In Mill, Haps, Wanroij en Sint Anthonis.

,,We zijn ZZP’ers en hebben nu even geen werk. Alles is gecanceld”, zegt de bij verzorgingshuis Op ’t Hoogveld op stelten lopende Ruth Bekx (37).

,,En stilzitten, dat is niet ons ding. Normaal reizen we de hele wereld over. We wilden iets doen”, zegt de 34-jarige Meents. ,,Dus vroegen we Teatro Pavana of we de kostuums mochten gebruiken en zijn op pad gegaan.”

Uit de hand gelopen

,,Ik ben gaan mailen. Dacht, als we nu op vijf plaatsen een kort optreden kunnen doen, is dat leuk. Maar het is wel even uit de hand gelopen zeg. Het is het vijfvoudige”, aldus Bekx, die haar broer heeft ingeschakeld om in administratieve zin een beetje bij te springen.

Vandaag waren er in ieder al vier optredens. ,,Dit is zo dankbaar. Die mensen zitten daar maar alleen. Krijgen geen bezoek, hebben niets te doen. Dan voelt het goed als we deze mensen een beetje vreugde kunnen brengen”, vertelt Meents terwijl ze zich ontdoet van haar kleurrijke kleding.

Still uit video steltlopers bij zorgcentrum Boxmeer
Volledig scherm
Still uit video steltlopers bij zorgcentrum Boxmeer © .
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland