Volledig scherm
Het aansteken van het Paasvuur in Westerbeek vorig jaar. © Ed van Alem

Paasvuur in Westerbeek alsnog afgelast

WESTERBEEK - Lang leek het erop dat het Paasvuur in Westerbeek op Eerste Paasdag gewoon door zou gaan. De wind stond de goede kant op en de brandweer zag aanvankelijk geen bezwaar. In tegenstelling tot veel paasvuren die al eerder waren afgelast vanwege de droogte. Maar helaas. Nu is in overleg met de gemeente Sint Anthonis toch besloten het Westerbeekse paasvuur af te gelasten. 

Vorige week zaterdag was er al heel wat hout aangeleverd en dat zou ook morgen kunnen. Maar, zo meldt de organisatie, ‘dit betekent dat er per direct geen hout meer ingeleverd kan worden.’ Komende week wordt gekeken hoe het al aangeleverde hout afgevoerd kan worden. 

Geprobeerd wordt om de geplande lampionnenoptocht en de eierwedstrijd zondagavond wél door te laten gaan. De organisatie geeft daar op de site Samen1Westerbeek zaterdag uitsluitsel over. 

Eerder verbood de gemeente Gennep ook al de paasvuren. Binnen de gemeente Gennep zijn er normaal gesproken paasvuren in Ven-Zelderheide en in Ottersum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland