Volledig scherm
Het aansteken van het Paasvuur in Westerbeek vorig jaar. © Ed van Alem

Paasvuur in Westerbeek alsnog afgelast

WESTERBEEK - Lang leek het erop dat het Paasvuur in Westerbeek op Eerste Paasdag gewoon door zou gaan. De wind stond de goede kant op en de brandweer zag aanvankelijk geen bezwaar. In tegenstelling tot veel paasvuren die al eerder waren afgelast vanwege de droogte. Maar helaas. Nu is in overleg met de gemeente Sint Anthonis toch besloten het Westerbeekse paasvuur af te gelasten. 

Vorige week zaterdag was er al heel wat hout aangeleverd en dat zou ook morgen kunnen. Maar, zo meldt de organisatie, ‘dit betekent dat er per direct geen hout meer ingeleverd kan worden.’ Komende week wordt gekeken hoe het al aangeleverde hout afgevoerd kan worden. 

Geprobeerd wordt om de geplande lampionnenoptocht en de eierwedstrijd zondagavond wél door te laten gaan. De organisatie geeft daar op de site Samen1Westerbeek zaterdag uitsluitsel over. 

Eerder verbood de gemeente Gennep ook al de paasvuren. Binnen de gemeente Gennep zijn er normaal gesproken paasvuren in Ven-Zelderheide en in Ottersum.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland