Volledig scherm
Het Paasvuur in Westerbeek in 2018. © DG

Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

WESTERBEEK - Worden her en der in het land paasvuren afgelast vanwege de droogte, in Westerbeek gaat het paasvuur dat gepland staat voor eerste paasdag gewoon door. ,,We hebben overleg gehad met de brandweer. De wind staat zondag uit het oosten en dat is voor ons gunstig. Daarom hebben we besloten het door te laten gaan", zegt Peter Jonkers van de dorpscoöperatie Westerbeek. ,,We wilden natuurlijk wel zeker weten dat het verantwoord was. Vandaar dat we er met de brandweer over hebben gesproken.”

Afgelopen zaterdag kon er al hout worden ingeleverd en ook komende zaterdag (van 10.00 tot 16.00 uur) is er nog de gelegenheid om hout in te leveren. ,,Dat kan alleen op de geplande tijden. Je kan niet hebben dat iedereen er maar van alles neergooit. We willen ook weer geen Scheveningse toestanden", zegt Jonker. Tijdens het vuur op het strand bij Scheveningen van oud op nieuw stond de wind richting het dorp en werd Scheveningen bedolven onder de brandende resten van de veel te hoge brandstapel.

Afgelopen jaar had de organisatie de grootste moeite om de houtstapel aan het branden te krijgen. ,,Dit jaar kijken we beter dat het droge hout aan de buitenklant ligt", zegt Jonker. ,,Daarmee moet het aansteken makkelijker gaan.”

Het paasvuur in Westerbeek is komende zondag om 21.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland