Volledig scherm
Ook het interieur van De Parel kreeg de zegen van pastoor Norbert van der Sluis. © Karin van den Hoogen

Pastoor zegent logeerhuis De Parel in op nieuwe locatie in klooster Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Logeerhuis De Parel in Sint Anthonis is heropend op een nieuwe locatie aan de Brink. In het klooster dat door Hannie Nieuwenhuizen verbouwd is tot appartementengebouw is De Parel neergestreken. 

Het logeerhuis vangt mensen die zorg nodig hebben tijdelijk op zodat mantelzorgers even op adem kunnen komen. Wie zorg nodig heeft mag op indicatie van de huisarts maximaal 3 weken in De Parel logeren. 

De heropening en open dag van De Parel vonden zondag plaats onder grote publieke belangstelling. Burgemeester Marleen Sijbers knipte officieel het lint door. Pastoor Norbert van der Sluis zegende het voormalige klooster en het onderkomen van De Parel in met wijwater en kwast.

Groei

Voorzitter Jan Suijkerbuijk van De Parel prees zich gelukkig met het nieuwe onderkomen voor De Parel. Het logeerhuis zat enkele jaren aan de Breestraat. De nieuwe vestiging wordt gerund door Hannie Nieuwenhuizen en een groot aantal vrijwilligers. De Parel draait met financiële steun van alle gemeente in het Land van Cuijk. Om die reden was behalve burgemeester Marleen Sijbers ook Erik van Daal van Mill aanwezig. 

Volgens Suijkerbuijk weten nu al meer mensen De Parel te vinden dan voorheen aan de Breestraat. ,,Het was echt ontzettend druk bij de opening. Ik schat zo in dat er wel vijfhonderd mensen zijn langs geweest.’’

Volledig scherm
Hannie Nieuwenhuizen, Jan Suijkerbuijk (voorzitter De Parel), burgemeester Marleen Sijbers. © Karin van den Hoogen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland