Volledig scherm
Ook het interieur van De Parel kreeg de zegen van pastoor Norbert van der Sluis. © Karin van den Hoogen

Pastoor zegent logeerhuis De Parel in op nieuwe locatie in klooster Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Logeerhuis De Parel in Sint Anthonis is heropend op een nieuwe locatie aan de Brink. In het klooster dat door Hannie Nieuwenhuizen verbouwd is tot appartementengebouw is De Parel neergestreken. 

Het logeerhuis vangt mensen die zorg nodig hebben tijdelijk op zodat mantelzorgers even op adem kunnen komen. Wie zorg nodig heeft mag op indicatie van de huisarts maximaal 3 weken in De Parel logeren. 

De heropening en open dag van De Parel vonden zondag plaats onder grote publieke belangstelling. Burgemeester Marleen Sijbers knipte officieel het lint door. Pastoor Norbert van der Sluis zegende het voormalige klooster en het onderkomen van De Parel in met wijwater en kwast.

Groei

Voorzitter Jan Suijkerbuijk van De Parel prees zich gelukkig met het nieuwe onderkomen voor De Parel. Het logeerhuis zat enkele jaren aan de Breestraat. De nieuwe vestiging wordt gerund door Hannie Nieuwenhuizen en een groot aantal vrijwilligers. De Parel draait met financiële steun van alle gemeente in het Land van Cuijk. Om die reden was behalve burgemeester Marleen Sijbers ook Erik van Daal van Mill aanwezig. 

Volgens Suijkerbuijk weten nu al meer mensen De Parel te vinden dan voorheen aan de Breestraat. ,,Het was echt ontzettend druk bij de opening. Ik schat zo in dat er wel vijfhonderd mensen zijn langs geweest.’’

Volledig scherm
Hannie Nieuwenhuizen, Jan Suijkerbuijk (voorzitter De Parel), burgemeester Marleen Sijbers. © Karin van den Hoogen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    WESTERBEEK - Worden her en der in het land paasvuren afgelast vanwege de droogte, in Westerbeek gaat het paasvuur dat gepland staat voor eerste paasdag gewoon door. ,,We hebben overleg gehad met de brandweer. De wind staat zondag uit het oosten en dat is voor ons gunstig. Daarom hebben we besloten het door te laten gaan", zegt Peter Jonkers van de dorpscoöperatie Westerbeek. ,,We wilden natuurlijk wel zeker weten dat het verantwoord was. Vandaar dat we er met de brandweer over hebben gesproken.”

Maasland