Volledig scherm
Ook het interieur van De Parel kreeg de zegen van pastoor Norbert van der Sluis. © Karin van den Hoogen

Pastoor zegent logeerhuis De Parel in op nieuwe locatie in klooster Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Logeerhuis De Parel in Sint Anthonis is heropend op een nieuwe locatie aan de Brink. In het klooster dat door Hannie Nieuwenhuizen verbouwd is tot appartementengebouw is De Parel neergestreken. 

Het logeerhuis vangt mensen die zorg nodig hebben tijdelijk op zodat mantelzorgers even op adem kunnen komen. Wie zorg nodig heeft mag op indicatie van de huisarts maximaal 3 weken in De Parel logeren. 

De heropening en open dag van De Parel vonden zondag plaats onder grote publieke belangstelling. Burgemeester Marleen Sijbers knipte officieel het lint door. Pastoor Norbert van der Sluis zegende het voormalige klooster en het onderkomen van De Parel in met wijwater en kwast.

Groei

Voorzitter Jan Suijkerbuijk van De Parel prees zich gelukkig met het nieuwe onderkomen voor De Parel. Het logeerhuis zat enkele jaren aan de Breestraat. De nieuwe vestiging wordt gerund door Hannie Nieuwenhuizen en een groot aantal vrijwilligers. De Parel draait met financiële steun van alle gemeente in het Land van Cuijk. Om die reden was behalve burgemeester Marleen Sijbers ook Erik van Daal van Mill aanwezig. 

Volgens Suijkerbuijk weten nu al meer mensen De Parel te vinden dan voorheen aan de Breestraat. ,,Het was echt ontzettend druk bij de opening. Ik schat zo in dat er wel vijfhonderd mensen zijn langs geweest.’’

Volledig scherm
Hannie Nieuwenhuizen, Jan Suijkerbuijk (voorzitter De Parel), burgemeester Marleen Sijbers. © Karin van den Hoogen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland