Relatief veel inwoners Sint Anthonis in ziekenhuis door corona

BOXMEER / GENNEP - Een relatief opvallend hoog aantal van 14 inwoners van Sint Anthonis ligt op dit moment in een ziekenhuis met ziekteverschijnselen veroorzaakt door het nieuwe coronavirus.  Ook Grave wordt met 10 ziekenhuisopnames zwaar getroffen.

In absolute getallen is de situatie in Nijmegen met 72 gehospitaliseerde inwoners veel ernstiger. Maar afgezet tegen het aantal inwoners, is dat juist niet het geval. Omgerekend naar 100.000 inwoners telt Nijmegen 40,5 opgenomen inwoners, in Sint Anthonis en Grave gaat het dan om respectievelijk 119,9 en 80,4. 

Uit Gennep liggen 9 mensen in een ziekenhuisbed, Boxmeer telt 8 opgenomen coronapatiënten, Mill en Sint Hubert 6 en Cuijk 5.

In heel Nederland liggen nu 4.712 mensen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus, een stijging van 722 patiënten ten opzichte van gisteren.

Landelijk recordaantal van 175 doden

In het hele land is er het afgelopen etmaal een recordaantal van 175 doden gemeld. Er zijn nu 1039 Nederlanders officieel aan het virus bezweken. In Nijmegen is het totaal aantal coronadoden opgelopen tot 14, 6 meer dan een dag eerder bekend was. 

Bij 12.595 mensen is nu vastgesteld dat ze met Covid-19 zijn besmet, een toename van 845 zieken. Gisteren steeg dat aantal nog met 884. 

Of de afname van het aantal geregistreerde besmettingen ook echt het begin van een dalende trend is, moet later deze week blijken. Het RIVM verwacht dan een afvlakking te zien als gevolg van de landelijke maatregelen. Dinsdagavond wordt bekendgemaakt hoe lang die maatregelen nog blijven gelden.

Het RIVM benadrukt dat het werkelijke aantal mensen dat het virus onder de leden heeft, vele malen hoger ligt. Dat komt omdat slechts een kleine groep mensen wordt getest.

Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Maasland