De rook trekt over de A73 door een brand in Horst.
Volledig scherm
De rook trekt over de A73 door een brand in Horst. © Weginspecteur Ron

Rook trekt over A73 door flinke boerderijbrand in Horst

HORST - Een uitslaande brand in een boerderij in Horst heeft dinsdagochtend voor rookoverlast op de A73 gezorgd. De rook waaide over de snelweg, wat voor slecht zicht zorgde.

Iets voor negen uur werd de brandweer gealarmeerd over een schoorsteenbrand bij de kleine woonboerderij aan de Haagweg. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleken de vlammen uit het dak van het pand te slaan.

A73

De brand ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Door de kou bleef de rook laag hangen. Dat zorgde enige tijd voor slechter zicht op de nabijgelegen A73. Verkeer werd geadviseerd om de snelheid te matigen. Rond half elf was de rook helemaal opgetrokken.

Bij het retailpark aan de andere kant van de snelweg, waar onder meer Inter Chalet is gevestigd, bleek de overlast van de rook mee te vallen. Het gebied hoefde niet te worden ontruimd.

Schoorsteen

De brand werd ontdekt in de schoorsteen, maar het is nog niet duidelijk hoe en waar die is ontstaan.

Volgens de eigenaar van het pand waren er geen mensen in de boerderij toen de brand uitbrak. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

De brandweer is nog bezig om het vuur, dat vooral in het dak van het pand woedt, onder controle te krijgen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland