Bruin-gele velden in het Land van Cuijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Bruin-gele velden in het Land van Cuijk. © DG

Roundup kleurt velden geelbruin: moet dat stoppen?

SINT-MICHIELSGESTEL - Als je met een vliegtuigje over Brabant scheert, dan schrik je van de hoeveelheid geelbruine landbouwvelden. Boeren gebruiken massaal Roundup (glyfosaat) om ongewenste grassoorten als kweek (in het Brabant ‘pèin’) weg te werken. De meningen van voor- en tegenstanders op een rij.

17 reacties

 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Echte boeren en tuinders: stap uit die waardeloze ZLTO, die enkel veebaronnen faciliteert en die de anderen kapot maakt!
 • Tess Mccloud

  3 jaar geleden
  Leg aub eens uit wat er zo erg is aan mais tov grasland?
 • Tess Mccloud

  3 jaar geleden
  Geen enkele reden tot paniek beste mensen. Glyfosaat is een middel dat na enkele dagen volledig is afgebroken. Het zou juist beschikbaar voor de landbouw moeten blijven omdat het nauwelijks milieu belastend is. Het staat op hetzelfde niveau als bv haarlak met betrekking tot milieu belasting. Wel direct voor particulieren verbieden!
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  ..En dat heet democratie? Vazal voor de giffabrikant spelen?
 • T1plotseling

  3 jaar geleden
  Boycot alles uit de vee-industrie. Ik heb geen zin om straks, duur geïmporteerd water te moeten drinken!
 1. Oeffeltse oud-prof Twan Poels haalt elk jaar de Nederlandse wielertop naar Boxmeer: ‘Ik heb veel te danken aan de sport’
  PREMIUM
  DAAGS NA DE TOUR

  Oeffeltse oud-prof Twan Poels haalt elk jaar de Nederland­se wielertop naar Boxmeer: ‘Ik heb veel te danken aan de sport’

  BOXMEER - Oud-profrenner Twan Poels heeft een druk bestaan als woningmakelaar, maar maakt - als vrijwilliger - met alle liefde tijd vrij voor het organiseren van Daags na de Tour. Hij moet er elk jaar voor zorgen dat er voldoende aansprekende coureurs aan de start van het criterium in Boxmeer verschijnen. ,,Mijn passie voor het wielrennen is altijd gebleven.”