Volledig scherm
PREMIUM
Berdex heeft sinds kort een fabriek in Rusland waar ze vrachtwagens bouwen voor de Russische markt. Vrachtwagentransport. © RusPrix / Berdex

Russische prijs voor vrachtwagenbouwer Berdex uit Wanroij die fabriek bouwde in Veliki Novgorod

WANROIJ - Carrosserie- en handelsonderneming Berdex uit Wanroij heeft de RusPrixAward 2019 in de wacht gesleept. Voorzitter van het comité Georgiy G. Petrov overhandigde de prijs onder auspiciën van de ambassade van de Russische Federatie aan eigenaar Arnold van Boxmeer van Berdex. Het bedrijf kreeg de prijs voor de ‘beste investering in de fysieke economische sector voor middelgrote ondernemingen. 

Volledig scherm
De award. © RusPrix / Berdex

Berdex bouwt in haar fabriek op het Molenveld in Wanroij vrachtwagens voor dierentransport. Die vrachtwagens zijn voor de Europese markt. 

Kort na de Tweede Wereldoorlog begonnen als bedrijf van Arnold van den Berg en Marietje Derks - vandaar de naam Ber-Dex - waar oude legervoertuigen werden omgebouwd. Inmiddels loopt Berdex voorop in de ontwikkeling van moderne veewagens. 

Gesloten wagens met een eigen computergestuurd ventilatiesysteem en vlakke wanden waarmee varkens een stressloze reis naar het slachthuis maken. Beter voor het dierenwelzijn en uiteindelijk beter voor het product. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland