Volledig scherm
Het CDA is opnieuw de grootste in Sint Anthonis. © ANP

Sint Anthonis: CDA oppermachtig, FvD met 12 procent binnen en verlies VVD

SINT ANTHONIS - Net als bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 boekt het CDA in Sint Anthonis winst. Het CDA komt uit op 29,6 procent (een stijging van 1,2%). De VVD lijdt een stevig verlies van 5,8 procent en haalt 14,9 procent van de stemmen. Net iets meer dan nieuwkomer Forum voor Democratie dat met 11,9 procent binnen dendert. 

De SP lijdt een dramatisch verlies en komt van 22,9 procent vier jaar geleden nu uit op 11,6 procent van de stemmen. D66 levert 0,4 procent in: 5,8 procent. GroenLinks en 50Plus boeken winst en PVV verliest2,9 procent: 4,5 procent.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    Paasvuur Westerbeek gaat ondanks droogte door

    WESTERBEEK - Worden her en der in het land paasvuren afgelast vanwege de droogte, in Westerbeek gaat het paasvuur dat gepland staat voor eerste paasdag gewoon door. ,,We hebben overleg gehad met de brandweer. De wind staat zondag uit het oosten en dat is voor ons gunstig. Daarom hebben we besloten het door te laten gaan", zegt Peter Jonkers van de dorpscoöperatie Westerbeek. ,,We wilden natuurlijk wel zeker weten dat het verantwoord was. Vandaar dat we er met de brandweer over hebben gesproken.”

Maasland