Volledig scherm
PREMIUM
Marleen Sijbers, ex-burgemeester van de gemeente Sint Anthonis. © Ed van Alem

Sint Anthonis en Marleen Sijbers wisten dat het over was

SINT ANTHONIS - Inderdaad, zegt Commissaris van de Koning Wim van de Donk nu: voor Sint Anthonis en burgemeester Marleen Sijbers was er ‘geen draagvlak om samen verder te gaan’. Wat was uiteindelijk de druppel?

Een aanrader is het, zegt burgemeester Marleen Sijbers in haar harde afscheidstoespraak. Ze vertelt over een verhaal dat ze gelezen heeft, over de rol van burgemeester. De burgemeester als hoeder van grondrechten.

Een aanrader, ja, voor iedereen in Sint Anthonis. ,,Om u zelf daar aan te spiegelen. Hoe gaat het hier, in deze gemeente? Geven wij elkaar de ruimte? Om ieders rol goed te vervullen? Spreken we elkaar aan, corrigeren we elkaar als dat nodig is? En maken we altijd de goede afweging tussen het particulier en het algemeen belang?’’

Het klinkt als een samenvatting van negen jaar strijd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jubilerend Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert feest in de regio
    PREMIUM

    Jubilerend Re­gio-or­kest Oost-Bra­bant (ROB) viert feest in de regio

    WANROIJ / MILL / GENNEP - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn 12,5 jarig bestaan met drie concerten in de regio. Zaterdagavond is het project-harmonieorkest het feestvarken in ’t Wapen van Wanroij in Wanroij. Op 18 januari spant het ROB samen met muziekvereniging St. Jan in Myllesweerd in Mill en een dag later is er een samenwerkingsverband met harmonie Unitas et Fidelitas in Pica Mare in Gennep.

Maasland