Volledig scherm
PREMIUM
Veehouderijen aan de zuidkant van Reusel. © FotoMeulenhof

Sint Anthonis en Reusel-De Mierden: ‘Ongeveer helft veehouders stopt binnenkort’

REUSEL/SINT-ANTHONIS - Reusel-De Mierden en Sint Anthonis hebben de boerenstand binnen hun grenzen de afgelopen jaren minutieus in kaart gebracht. Beide agrarische gemeenten komen tot dezelfde conclusie: bijna de helft van de veehouders zal binnenkort stoppen.

Reusel-De Mierden en Sint Anthonis behoren tot de Brabantse gemeenten die voorop lopen bij de begeleiding van boeren. Beide hebben een ondersteuningsnetwerk opgetuigd om agrarisch ondernemers te begeleiden bij hun keuze voor de toekomst. Een stap die vooral is ingegeven door het veehouderijbeleid van de provincie; vanaf 2022 moeten stallen aan strengere milieu-eisen voldoen. Dat betekent ook dat boeren met oude stallen voor 1 april 2020 een ingrijpend besluit moeten nemen: ofwel een vergunning aanvragen voor een nieuw stalsysteem - en dus een flinke investering doen-, ofwel kenbaar maken de komende jaren te gaan stoppen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland