Volledig scherm
Harry van de Weijer, Miranda Jordans, Robert Verhofstad en Tonnie Gabriels nemen ieder een evenement van de Meulefeesten voor hun rekening. © Ed van Alem

Sint Anthonis strooit weer met geld voor projecten van eigen inwoners

SINT ANTHONIS - Aanpassing van een plantsoen in Ledeacker, een ringleiding voor het dorpshuis van Stevensbeek, een bijdrage aan de Meulefeesten in Oploo, een nieuwe AED in Wanroij, een bijdrage aan een heemkundeproject in Oploo. 

Al die initiatieven kunnen rekenen op een bijdrage van de gemeente Sint Anthonis. In het kader van het project Vitale Kernen kregen aanvragers goedkeuring voor hun idee. 

Sint Anthonis mag tot aan de fusie met Cuijk en  Boxmeer in 2022 een bedrag van 25 miljoen euro aan extra's uitgeven. Vitale Kernen roept belangstellenden op om aanvragen in te dienen. Tientallen ideeën zijn al goedgekeurd. 

Plantsoen inrichten

Volledig scherm
In zalen waarin ringleiding is aangebracht, wordt dit systeem aangegeven door middel van dit logo.

Dit keer kunnen buurtbewoners van de Stip in Ledeacker rekenen op een bijdrage van 5.620 euro. Daarvan kan een plantsoen opnieuw worden ingericht. De bewoners gaan zelf het plantsoen onderhouden. 

De KBO-afdeling Stevensbeek krijgt 4.000 euro voor de aanleg van een ringleiding in dorpshuis 't Stekske in het dorp. Daarmee kunnen slechthorenden bij evenementen en bijeenkomsten in het dorpshuis beter delen in de feestvreugde. 

In Oploo viert muziekvereniging Excelsior dit weekeinde feest vanwege het 110-jarig bestaan. Daarvoor beleven  de Meulefeesten van meer dan 30 jaar geleden een revival. Voor het revitaliseren van die oude traditie geeft Sint Anthonis een bijdrage van 5.000 euro. 

Defibrillator

In Wanroij krijgt het gemeenschapshuis een nieuwe AED, een automatische externe defibrillator. Daarmee kunnen levens gered worden als iemand een hartaanval heeft. De dorpshuisstichting krijgt 1.750 euro voor dat doel. Een vijfde project dat vanwege de Vitale Kernen-subsidie kan doorgaan, is het project Honderd Jaar Onderwijs in Oploo. Met een eenmalige subsidie van 2.072 euro krijgt de heemkundekring een tegemoetkoming in gemaakte kosten. 

Volledig scherm
Automatische externe defibrillator. © shutterstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Russische prijs voor vrachtwagenbouwer Berdex uit Wanroij die fabriek bouwde in Veliki Novgorod
    PREMIUM

    Russische prijs voor vrachtwa­gen­bou­wer Berdex uit Wanroij die fabriek bouwde in Veliki Novgorod

    WANROIJ - Carrosserie- en handelsonderneming Berdex uit Wanroij heeft de RusPrixAward 2019 in de wacht gesleept. Voorzitter van het comité Georgiy G. Petrov overhandigde de prijs onder auspiciën van de ambassade van de Russische Federatie aan eigenaar Arnold van Boxmeer van Berdex. Het bedrijf kreeg de prijs voor de ‘beste investering in de fysieke economische sector voor middelgrote ondernemingen.

Maasland