Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Sint Anthonis trekt plannen voor 300 huizen extra uit de la, en de grootste verandering? Meer appartementen

SINT ANTHONIS - Driehonderd woningen meer dan verwacht worden er de komende jaren gebouwd in de gemeente Sint Anthonis. Om te beginnen in Oploo, waar tussen Blauwstraat en Deken Schmerlingstraat een nieuwe woonwijk met maximaal 40 huizen komt. Over een jaar moeten de betonmolens er staan, zegt wethouder Wouter Bollen.

De driehonderd woningen komen bovenop de vierhonderd woningen waar Sint Anthonis al rekening mee hield. Het gaat om plannen of stukken grond waar gebouwd mag worden. De plannen moeten nog tot in detail worden uitgewerkt, zegt Bollen. In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar wordt er meer duidelijk, zegt hij.

,,Nu moeten we bouwers vinden. Ik wil niet zeggen dat het allemaal gaat lukken. Maar in grote lijnen kunnen we dit de komende jaren kwijt.’’

Sint Anthonis heeft een inventarisatie gemaakt van alle mogelijke plannen. Die kwam er op verzoek uit de politiek: de gemeenteraad drong eerder dit jaar al aan op meer woningen. ,,We liepen achter’’, zegt Bollen. 

Lange tijd wilde Sint Anthonis bovendien niet ‘inbreiden’: bouwen op lege plekken binnen de bebouwde kom. Maar dat beleid is losgelaten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland