Volledig scherm
© Lex van Lieshout

Sint Anthonis voert toch mestplafond in

SINT ANTHONIS -  In de gemeente Sint Anthonis mag niet meer dan 200.000 ton mest per jaar worden bewerkt. Dat mestplafond heeft het college van Burgemeester en Wethouders recent vastgelegd. 

Zo'n maximering van de mestcapaciteit is tegen de zin van de provincie Noord-Brabant. De provincie wil juist geen beperkingen meer opleggen aan de hoeveelheid mest die in Brabant bewerkt mag worden.

Volgens wethouder Ingrid Voncken past het instellen van strengere voorwaarden bij de maatschappelijke onrust die in de gemeente is ontstaan. Die onrust heeft te maken met 'initiatieven op het gebied van mestbewerking', laat zij aan de gemeenteraad weten.

  1. Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    Aanbieden van tuinafval wordt weer gratis in het Land van Cuijk

    HAPS - Het aanbieden van tuinafval bij de milieustraten wordt vanaf 1 augustus weer gratis. Dat zei wethouder Marius Tielemans deze week na afloop van de gemeenteraadsvergadering in Boekel. Daarmee moet een eind komen aan het dumpen van het groenafval in de natuurgebieden. Want dat is precies de reden waarom de Bestuurscommissie Afvalinzameling (BCA) Land van Cuijk en Boekel - de overkoepelende club die voor de gemeenten de afvalinzameling regelt - hiertoe besluit.

Maasland