Volledig scherm
PREMIUM
Wanroij. © Ed van Alem

Sint Anthonis wil veilige fietsroute voor jeugd tussen Landhorst en Wanroij

SINT ANTHONIS - Er moet een veilige fietsroute komen voor de leerlingen die dagelijks tussen Landhorst en Wanroij heen en weer fietsen. Het gaat om de kinderen die in Wanroij naar school gaan omdat hun school De Vlieger in Landhorst twee jaar geleden dicht ging. 

Een deel van die fietsroute moet gaan bestaan uit vrijliggende fietspaden langs de Peelkant. De kosten voor zo'n fietspad zouden maximaal 1,5 miljoen euro bedragen. De wens van zo'n fietspad dateert al van juli 2017. Toen nam de gemeenteraad een voorstel aan waarin speciale aandacht werd gevraagd voor een veilige fietsverbinding tussen Wanroij en Landhorst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland