Volledig scherm
PREMIUM
Wanroij. © Ed van Alem

Sint Anthonis wil veilige fietsroute voor jeugd tussen Landhorst en Wanroij

SINT ANTHONIS - Er moet een veilige fietsroute komen voor de leerlingen die dagelijks tussen Landhorst en Wanroij heen en weer fietsen. Het gaat om de kinderen die in Wanroij naar school gaan omdat hun school De Vlieger in Landhorst twee jaar geleden dicht ging. 

Een deel van die fietsroute moet gaan bestaan uit vrijliggende fietspaden langs de Peelkant. De kosten voor zo'n fietspad zouden maximaal 1,5 miljoen euro bedragen. De wens van zo'n fietspad dateert al van juli 2017. Toen nam de gemeenteraad een voorstel aan waarin speciale aandacht werd gevraagd voor een veilige fietsverbinding tussen Wanroij en Landhorst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland