Volledig scherm
Een vrachtwagen haalde afgelopen woensdag de verse goederen uit de winkel in Sint Anthonis en verhuisde deze naar andere filialen. In de verbouwde winkel aan de Merret mogen voorlopig geen klanten binnen. © DG

Sint Anthonis zit kleine twee weken zonder super door verbod heropening Jan Linders

SINT ANTHONIS - Inwoners van Sint Anthonis moeten het een kleine twee weken doen zonder supermarkt in hun dorp. Dat komt doordat supermarkt Jan Linders aan de Merret op last van de gemeente nog niet open mag. De winkel is ingrijpend verbouwd en aangepast. Omdat de vergunningen nog niet in orde zijn, moet de winkel de deuren dicht houden. De heropening van de winkel kan op zijn vroegst rond 10 april plaatsvinden, zo laten gemeente en Jan Linders gezamenlijk weten.

De officiële heropening van de zaak stond gepland voor woensdag 27 maart. 

De andere supermarkt in Sint Anthonis - Emté - is zaterdag voor het laatst open. De sluiting van de winkel die is overgenomen door de Jan Linders-keten was gekoppeld aan de heropening van de Jan Lindersvestiging. In de Emté zijn veel schappen leeg doordat de winkel nauwelijks meer werd bevoorraad. Volgens de woordvoerster kan de winkel niet langer open blijven. Dat betekent dat Sint Anthonis vanaf zondag tijdelijk geen supermarkt heeft. 

Officiële verklaring

Burgemeester Marleen Sijbers en algemeen directeur Leo Linders van Jan Linders hebben een gezamenlijke persverklaring opgesteld over de situatie in Sint Anthonis. 

Die luidt als volgt:  ‘Vanmorgen hebben we een constructief gesprek gehad. Samen hebben we gekeken naar de beste en snelste manier om te zorgen dat de vergunningaanvraag voor het openen van de Jan Linders supermarkt in Sint Anthonis compleet en correct is.’

‘Aankomende week wordt hiervoor gebruikt. We koersen er samen op dat de vergunning in kalenderweek 15 afgegeven kan worden, zodat Jan Linders als de supermarkt in ons dorp haar winkel kan bevoorraden en haar openstelling kan voortzetten. Nadat de vergunning is verleend, hebben zij hier enkele dagen voor nodig. Zodra de definitieve openingsdatum bekend is, zal Jan Linders dit bekend maken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland