Straatsymfonie-orkest Ricciotti brengt Cuba naar Sint Anthonis

VideoSINT ANTHONIS - 42 jonge muzikanten komen zondag naar Sint Anthonis. Met het straatsymfonieorkest Ricciotti brengen zij een voorstelling met Cubaanse muziek. Het concert in de Muziektuin is gratis te bezoeken. Ricciotti komt naar Sint Anthonis op uitnodiging van Kunstkring Sint Anthonis. 

Het Ricciotti Ensemble is bezig aan een tournee door Nederland. Het orkest bestaat al sinds 1970 en houdt nog steeds vast aan het aanvankelijke credo: mensen buiten de concertzaal in aanraking brengen met symfonische muziek. Met als achterliggende gedachte dat muziek mensen kan verbinden, bevrijden en raken. Muziek brengt mooie dingen teweeg in de samenleving, is de overtuiging. Voor de gelegenheid van deze tour reist de in Cuba opgegroeide jazzpianist Ramon Valle mee. Valle is bekend om zijn indrukwekkende podiumverschijning. 

Muziekmateriaal naar Cuba

Leonard Evers staat als dirigent voor het orkest. Ricciotti gaat later dit jaar ook naar Cuba. Bezoekers van hun concerten in Nederland krijgen de oproep om muziekaccessoires te doneren. Die snaren, mondstukken van instrumenten, dempers, onderhoudsmaterialen en bijvoorbeeld rieten delen de leden van het orkest dan uit in Cuba bij muziekscholen, orkesten, straatartiesten en kunstenaars. 

In totaal verzorgt het orkest 35 gratis te bezoeken optredens in Nederland. Die vinden behalve in de Muziektuin plaats op bijzondere plekken: scholens, asielzoekerscentra, gevangenissen, ziekenhuizen, supermarkten en veerboten. 

Het concert van zondag begint om 19.00 uur aan de Bosweg 28 in Sint Anthonis. Gratis entree. 

Volledig scherm
. © Kunstkring Sint Anthonis
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland