Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Marleen Sijbers feliciteert een van de statushouders met het ondertekenen van de participatieverklaring in Sint Anthonis. © Archieffoto DG

Te weinig huizen voor asielzoekers met verblijfsvergunning in Sint Anthonis en Gennep

SINT ANTHONIS - In Sint Anthonis lukt het niet om het verplichte aantal asielzoekers met verblijfsvergunning van onderdak te voorzien. Van de achttien vergunninghouders die de gemeente dit jaar moest huisvesten, hebben er nog verschillende geen woning.

Dat hebben burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad laten weten. In de gemeente Gennep moeten dit jaar nog zes erkende asielzoekers worden opgevangen.

  1. Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    Bermen langs 1e en 2e Stichting mogelijk beter met betonsloof

    OPLOO - De kans bestaat dat langs de Eerste en de Tweede Stichting in het buitengebied van Oploo de berm wordt versterkt met een betonsloof. Dat is een parallelle rand langs de rijbaan van gewapend beton. De gemeente Sint Anthonis overweegt deze oplossing te kiezen voor de bermversteviging als goedkopere variant. In heel de gemeente worden gevaarlijke bermen met gasbetonstenen verbeterd. Daarvoor is één miljoen euro gereserveerd. Inmiddels is van dat bedrag 665.000 euro verspijkerd.

Maasland