Tweeduizend Vikings rennen door de bossen van Sint Anthonis

videoSINT ANTHONIS - De Strong Viking Trail Run in de Staatsbossen van Sint Anthonis was zaterdag een succes. Ruim 2.000 deelnemers renden door de bossen, tussen Wanroij en Sint Anthonis. 

Het was de eerste trail van de organisatie, een offroad-hardloopevenement zonder de obstakels waar Strong Viking normaal om bekend staat. ,,Met deze temperatuur is zwemmen, in het water springen of helemaal door de modder gaan niet handig. Daarom beginnen de meeste evenementen pas vanaf eind maart. Met de trail hebben we nu dus een vroege start van het seizoen”, zegt Erwin Van Haren van Strong Viking.

Natuurlijke obstakels

De mooie natuur, met een combinatie van zandgrond en klei en de aanwezigheid van natuurlijke obstakels als boomstammen en beekjes maakt de Staatsbossen bij Sint Anthonis volgens Van Haren zeer geschikt voor een trail. De te rennen afstanden waren 7 kilometer, 19 kilometer en voor 90 echte bikkels zelfs een hele marathon: 42 kilometer.

De trail in Sint Anthonis trok niet alleen sportievelingen uit heel Nederland, maar ook België en met name Duitsland. De Vikingen zijn mannen en vrouwen, jong en oud, gespierd en juist helemaal niet. Van groepjes strakke spandex dragende jongemannen tot ouders die met hun tieners lopen. ,,We hebben het bewust laagdrempelig gehouden, een niet te zwaar parcours. Zodat zoveel mogelijk mensen beleven hoe lekker het is om in de natuur hard te lopen.”

Volledig scherm
Wanroij: 09-02-2019; DG_FotoStrong Viking Winter Trail Run eerste editie.Het Strong Viking concept bestaat al enige jaren en wordt door heel europa gehouden.Vandaag was de eerste editie van de Winter Trailrun bij de Bergen. De routes van 7 tot 42 km gingen allemaal richting staatsbossen.Foto: Ed van Alem © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland