Volledig scherm
Zonnebloemen en nog veel meer soorten zorgen voor een kleurrijk landschap. © Ed van Alem

Van Erp lokt vogels met bloemen naar zijn boerenakker in Sint Anthonis

SINT  ANTHONIS - Mensen blijven regelmatig stilstaan. En komen dan met die vraag. Waarom? Waarom ziet het stuk grond van Willy van Erp uit Sint Anthonis eruit zoals het eruit ziet.  Het antwoord is niet zo heel lastig. 

Van Erp verbouwt luzern, een eiwitrijk gewas dat voor veevoeder wordt gebruikt en heeft daar als natuurliefhebber bloemen tussen staan. ,,Goed voor de insecten en de vogels’’, zegt hij. 

Vogelakker

Van Erp is lid van de Agrarische Natuurvereniging Sint Anthonis. ,,Natuurbeheer en biodiversiteit wordt steeds belangrijker’’, zegt hij. ,,Ik heb voor mijn kavel gekozen voor een vogelakker. Op drie vierde deel staat luzern, op de rest stroken met bloemen. Het is een meerjarig project. Bij mij staan zonnebloemen en wel twintig andere soorten.”

En de gemiste inkomsten? ,,Omdat je minder van het land af haalt, krijg je een vergoeding. Voor de natuurprojecten is door de landelijke overheid en de Europese Unie geld vrijgemaakt dat door de provincie wordt verdeeld.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland