Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Annina Romita

Varkenshouder Westerbeek wil snel twee moderne varkensstallen bouwen

DEN HAAG/WESTERBEEK – Varkenshouder Chris van Schipstal hoopt dat de Raad van State zo snel mogelijk een eind maakt aan een slepend conflict tussen hem en de gemeente Sint Anthonis. Hij wil toestemming voor de bouw van twee nieuwe moderne varkensstallen aan de Koolweg in Westerbeek.

20 reacties

 • Jan Willems

  5 maanden geleden
  Het kan me niet schelen, of het wilde vogels zijn; het slaat in elk geval over op die "dichte" vee-fabrieken hier ter plekke, en vandaar naar mensen, zoals heden reeds in China... De volgende zoönose is aanstaande. En komt meest waarschijnlijk uit die zoönose-fabrieken...
 • Jan Willems

  5 maanden geleden
  Nou zeg je het zelf. Wilde vogels! Dus wel degelijk aan zoönose! NIET door mensen. Spaanse griep, q-koorts, corona, en ziekten in Afrika, hebben een ding gemeen. Ze springen over van vee naar mens. U kunt wel voor de zoveelste keer naar iets anders wijzen. Maar ook de Wereld Gezondheid Organisatie, heeft aangetoond, dat vrijwel alle huidige ziekten ontstaan zijn door contact met dieren, zelfs de Middeleeuwse pest. En of het nou kippen, kalkoenen of konijnen zijn is niet relevant.
 • Marcel Rijkers

  5 maanden geleden
  Jan, er komen niet meer dieren, het is vervanging van oude stallen… maar als je het over ziektes hebt, ga eens bij je dokter langs hoeveel ziektes die door de mensen geïmporteerd worden er op zijn lijstje staan, daar heeft de Nederlandse bevolking veel meer gevaar van te duchten dan van een mogelijke zoonoze die in Nederland zou kunnen ontstaan, de vogelgriep word ook door wilde vogels Nederland binnen gebracht…
 • Jan Willems

  5 maanden geleden
  Welja, iedereen heeft te maken met Corona. En wat gebeurt er? Weer broedplekken bouwen voor de volgende zoönose! Vogelgriep is al over geslagen op een vos!! Een kwestie van tijd voordat de mensen er besmet mee raken. Of met een andere zoönose. Ik ben de q-koorts niet vergeten. Nee, die voel ik elke dag!!
 • Jan Willems

  5 maanden geleden
  Helder. Opnieuw wordt gekozen voor VEE, i.p.v. Volk??? Stikstofcrisis? Geen voldoende woningen? Dit geeft weer aan, dat je met het huidige schrikbewind, minder dan een beest bent!