De vergistingssilo’s van Cleanergy in Wanroij.
Volledig scherm
De vergistingssilo’s van Cleanergy in Wanroij. © Theo Peeters

Veel klachten over misselijkmakende en weeïge geur: ‘Zet mestfabrieken op industrieterreinen’

Als er dan toch mestfabrieken in Brabant bij moeten komen, zet ze dan in elk geval op industrieterreinen, ver weg van de bewoonde wereld. Die oproep doet de Brabantse Milieufederatie (BMF) in een nieuw rapport aan het Brabantse provinciebestuur.

31 reacties

 • Jan Willems

  2 jaar geleden
  En dan blijft men maar zeggen, dat die dingen niet stinken?
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Leg dat maar uit. 2 woningen langs elkaar. De ene krijgt veel stank te verwerken ; de ander niet. Verrassing: het gaat om 2 onder e e n kap. DAT kan  dan in de vergunningen, verstrekt t.b.v. de vee-industrie! Hoezo "geur'' norm!? De ''norm'' is een vulkaan aan leugens, gefaciliteerd door wat moet door gaan voor ''overheid''!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Gemeenten hebben ''vaak toegestaan'' ??? Inderdaad; veel ramptenaren schrijven voor vergunningen klakkeloos simpel de propaganda van de "adviezen" der propaganda der vee-industrie over. Vergunningen staan vol met termen  als:  "het is aannemelijk; te verwachten; in de toekomst; niet storend; achten aanvaardbaar, slechts geringe hinder.."... en ga zo maar door. Deze ramptenaren zijn de bijl aan de wortel van democratie!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Uden: stanknorm is 8 plaatselijk. Er is een nieuwe wijk gepland. Och,  dan veranderen we die 8 in een 3! HET ultieme bewijs dat die stanknorm een "wassen neus"  is. Uitgevonden door de vee-industrie en gesouffleerd door de Partij van de q-koorts, alias CDA!
 • T1plotseling

  2 jaar geleden
  Op zich mooi gezegd van de Hr. Zomers, maar.... Zo'n windmolen zal binnen de kortste keren vergaan door de kwaadaardige uitstoot van de drek-fabriek.. Je eigen neus is de beste indicator!