Fietsende schooljeugd op de ventweg langs de N272 tussen Boxmeer en Sint Anthonis. De ventweg is juist bedoeld, zie ook de borden, voor onder meer tractors.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsende schooljeugd op de ventweg langs de N272 tussen Boxmeer en Sint Anthonis. De ventweg is juist bedoeld, zie ook de borden, voor onder meer tractors. © Theo Peeters

Ventweg bij Sint Anthonis waar Eritreeër op de fiets om het leven kwam, is ‘veilig’

SINT ANTHONIS/ BOXMEER – De gemeente Sint Anthonis ziet vooralsnog geen aanleiding voor ingrepen om het verkeersveiliger te maken langs de provinciale weg N272 tussen Sint Anthonis en Boxmeer.

6 reacties

 • jeroen van zwieten-aerendonck

  1 jaar geleden
  Veilig genoeg,je moet natuurlijk zelf ook op letten.het blijft triest maar er gebeuren nu eenmaal ongelukken.
 • Stefan Kremers

  1 jaar geleden
  Ik denk persoonlijk dat de weg niet breed genoeg is voor tractoren en vrachtwagens (die bij de aanliggende bedrijven moeten zijn) en daarnaast de fietsers. Mijn inziens moeten deze fietsers, die alleen maar in aantallen zullen toenemen met sluiting school Stevensbeek, een aparte weg krijgen om alles veilig te houden.
 • Willem van de Rijdt

  1 jaar geleden
  Met de huidige omvang en snelheid van de landbouwvoertuigen is het overal aanzienlijk minder veilig voor fietsers. Zeker als die snelheid ook nog eens concreet wordt gemaakt en men zelden ruimte maakt voor langzamer (fiets)verkeer. En dan heb ik het niet alleen over deze ventweg.
 • H.E.M. Arts

  1 jaar geleden
  Droevig dat de fietser is overleden. Met de huidige, o.a. grote tractoren met aanhangers is het opletten geblazen. Zeker op de wat smallere wegen.
 • Helm Cornelissen

  1 jaar geleden
  Beste gemeente, Dit is echt veel te gemakkelijk. Deze vent-weg wordt dagelijks zeer intensief gebruikt door zowel fietsende forensen en honderden scholieren alsmede gigantisch veel reusachtige landbouwvoertuigen. Deze weg is veel te smal om dit veilig te laten gebeuren. Zeker in deze tijd als de grote mais-combinaties 24 uur per dag te hard heen en weer rijden is het levensgevaarlijk om daar te fietsen. er is maar 1 oplossing. Geen landbouwvoertuigen op dit veredelde fietspad meet toelaten.