Fietsende schooljeugd op de ventweg langs de N272 tussen Boxmeer en Sint Anthonis. De ventweg is juist bedoeld, zie ook de borden, voor onder meer tractors.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsende schooljeugd op de ventweg langs de N272 tussen Boxmeer en Sint Anthonis. De ventweg is juist bedoeld, zie ook de borden, voor onder meer tractors. © Theo Peeters

Ventweg bij Sint Anthonis waar Eritreeër op de fiets om het leven kwam, is ‘veilig’

SINT ANTHONIS/ BOXMEER – De gemeente Sint Anthonis ziet vooralsnog geen aanleiding voor ingrepen om het verkeersveiliger te maken langs de provinciale weg N272 tussen Sint Anthonis en Boxmeer.

7 reacties

 • jeroen van zwieten-aerendonck

  1 maand geleden
  Veilig genoeg,je moet natuurlijk zelf ook op letten.het blijft triest maar er gebeuren nu eenmaal ongelukken.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Raar dat het laatste stuk van deze weg voor tractoren is verboden, terwijl je vanaf Gemert to Sint Anthonis wel gewoon op deze weg moet rijden met de trekker! De beste oplossing is om ook het laatste stuk voor trekkers open te stellen, want de moderne trekkers passen daar veel beter dan op die ventweg!
 • Kremers

  1 maand geleden
  Ik denk persoonlijk dat de weg niet breed genoeg is voor tractoren en vrachtwagens (die bij de aanliggende bedrijven moeten zijn) en daarnaast de fietsers. Mijn inziens moeten deze fietsers, die alleen maar in aantallen zullen toenemen met sluiting school Stevensbeek, een aparte weg krijgen om alles veilig te houden.
 • Willem van de Rijdt

  1 maand geleden
  Met de huidige omvang en snelheid van de landbouwvoertuigen is het overal aanzienlijk minder veilig voor fietsers. Zeker als die snelheid ook nog eens concreet wordt gemaakt en men zelden ruimte maakt voor langzamer (fiets)verkeer. En dan heb ik het niet alleen over deze ventweg.
 • H.E.M. Arts

  1 maand geleden
  Droevig dat de fietser is overleden. Met de huidige, o.a. grote tractoren met aanhangers is het opletten geblazen. Zeker op de wat smallere wegen.

Maasland