Het plan voor de nieuwe algenkwekerij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor de nieuwe algenkwekerij. © Marcel Kuster, Foto Ed van Alem, Fotopersburo Robert Jansen

Voormalig nertsenboer wordt algenteler én energieproducent in Westerbeek

SINT ANTHONIS/ WESTERBEEK - Een voormalige nertsenhouder uit Westerbeek (gemeente Sint Anthonis) wil een algenkwekerij beginnen op zijn oude nertsenboerderij aan Boveneind 5. 

5 reacties

 • Jan Willems

  1 jaar geleden
  Eens met Willem Zuidersteen. Maar het is nog erger; niet kop in het zand, maar kop in de s******!
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Niet te kortzichtig Marcel. Al in de jaren 80 werd opgeroepen om de fok te verbieden. Door stevige lobby is dit liefst 40 jaar uitgesteld. Het is aan de sector zelf aan te rekenen dat ze niet een beter en eerlijker plan aan de ondernemers hebben voorgeschoteld, al zijn veel fokkers ook ontzettend vermogend geworden door alleen al de afbouwregelingen. Je ziet hetzelfde gebeuren met de boeren nu overigens: kop in het zand en handje ophouden.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Een algenkwekerij? Ik denk niet dat je daar iets mee kunt verdienen - nertsen was ook niet je van het maar dit is nog minder. Energieproducent klinkt sympathiek bij de overheid en gemeente maar dat is eveneens verliesgevend.
 • Jan Zomers

  1 jaar geleden
  Een algenkwekerij
 • Willem Zuidersteen

  1 jaar geleden
  Nertsen boeren wisten al sinds begin jaren 80 dat de fok verboden zou worden in Nederland. De boeren die nu nog roepen niets nieuws te kunnen beginnen proberen er enkel meer geld aan over te houden, asociaal. Goed te horen dat deze boer wel een plan heeft.