Het plan voor de nieuwe algenkwekerij.
Volledig scherm
PREMIUM
Het plan voor de nieuwe algenkwekerij. © Marcel Kuster, Foto Ed van Alem, Fotopersburo Robert Jansen

Voormalig nertsenboer wordt algenteler én energieproducent in Westerbeek

SINT ANTHONIS/ WESTERBEEK - Een voormalige nertsenhouder uit Westerbeek (gemeente Sint Anthonis) wil een algenkwekerij beginnen op zijn oude nertsenboerderij aan Boveneind 5. 

6 reacties

 • Jan Willems

  1 maand geleden
  Eens met Willem Zuidersteen. Maar het is nog erger; niet kop in het zand, maar kop in de s******!
 • Willem Zuidersteen

  1 maand geleden
  Niet te kortzichtig Marcel. Al in de jaren 80 werd opgeroepen om de fok te verbieden. Door stevige lobby is dit liefst 40 jaar uitgesteld. Het is aan de sector zelf aan te rekenen dat ze niet een beter en eerlijker plan aan de ondernemers hebben voorgeschoteld, al zijn veel fokkers ook ontzettend vermogend geworden door alleen al de afbouwregelingen. Je ziet hetzelfde gebeuren met de boeren nu overigens: kop in het zand en handje ophouden.
 • Marcel Rijkers

  1 maand geleden
  Jammer Willem dat je deze onzin zit te verkopen… de nertsenfokkers hebben hun bedrijven allemaal 100% aangepast aan de door de (r)overheid vastgestelde dierenwelzijnseisen waardoor de sector volledige toekomst zou hebben, maar toen alle bedrijven 100% aan de norm voldeden kwam voor de 3e keer het verbod wederom ter sprake en door de pvv is het verbod toen gekomen. Dat is de enige werkelijkheid
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Een algenkwekerij? Ik denk niet dat je daar iets mee kunt verdienen - nertsen was ook niet je van het maar dit is nog minder. Energieproducent klinkt sympathiek bij de overheid en gemeente maar dat is eveneens verliesgevend.
 • J. Zomers

  1 maand geleden
  Een algenkwekerij

Maasland