Volledig scherm
Gemeenteraad Sint Anthonis met burgemeester Marleen Sijbers. © Gemeente Sint Anthonis

VVD: Sint Anthonis had eerder moeten ingrijpen in aanrijtijden politie

SINT ANTHONIS - In de gemeenten Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert komt de politie het vaakst te laat bij spoedmeldingen. Dat was vorig jaar al zo. En is ook in de eerste helft van 2018 niet anders. Volgens fractievoorzitter Jeroen van Acquoij van de VVD had burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis vorig jaar al moeten ingrijpen om de situatie te verbeteren. 

Nu de eerste cijfers over 2018 bekend zijn, kaart Van Acquoij de kwestie opnieuw aan. September 2017 stelde hij al kritische vragen aan Sijbers. Daar kwam volgens de VVD-voorman in oktober geen helder antwoord op. Nu Sint Anthonis ,,de afgelopen jaren heeft laten zien bij de slechtste kinderen van de klas te behoren'' is het volgens de VVD hoog tijd voor actie. Aan de hand van een serie vragen wil Van Acquoij opheldering. Hij wil weten of Sijbers het nu nog steeds verstandig vindt dat er geen extra maatregelen zijn getroffen om de aanrijtijden te verbeteren. 

Bovenal wil hij weten of burgemeester Sijbers nu naar aanleiding van de opnieuw verslechterde cijfers wel actie gaat ondernemen. Van Acquoij wil van Sijbers weten hoe de gemeenteraad kan helpen om de politie vaker op tijd te laten arriveren bij een spoedmelding.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Stevensbeek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    Stevens­beek wint, maar niet één miljoen euro in spelshow De Weg naar het Miljoen

    STEVENSBEEK - Veertig inwoners van Stevensbeek kwamen als besten uit de bus bij de nieuwe televisiespelshow Postcode Loterij De Weg naar het Miljoen. Iedere deelnemer sleepte zo 250 euro in de wacht. Een gedeelde bonusprijs van één miljoen euro was Stevensbeek helaas niet gegund. De beste speler van het dorp, Theo van Oorschot, kon het finalespel niet tot een goed einde brengen. Van Oorschot: ,,Als kind wilde ik al altijd winnen. Dat is dit keer helaas niet gebeurd.”

Maasland