Was wethouder Bollen wel integer? Dit zegt het onderzoek

SINT ANTHONIS - Eerherstel voor wethouder Wouter Bollen in Sint Anthonis. Burgemeester Marleen Sijbers stelde een onderzoek naar hem in: was hij wel integer? Ja hoor, niks aan de hand, concludeert de gemeenteraad nu het onderzoek is afgerond. Maar waar ging het nu precies over?

1. Vakantiepark De Bergen: toezeggingen?

Deed wethouder Wouter Bollen toezeggingen aan De Bergen in Wanroij? Daar draait het om bij het eerste onderwerp van het integriteitsonderzoek. 

VW-dag op De Bergen in Wanroij.
Volledig scherm
VW-dag op De Bergen in Wanroij. © Ed van Alem

Volkswagen-dagen, Piratenfestijn: al jaren zijn er evenementen op het terrein van De Bergen. Dat gebeurt steeds op basis van tijdelijke vergunningen, maar om het goed te regelen moet het bestemmingsplan aangepast worden.

Daarover is contact tussen gemeente Sint Anthonis en De Bergen. Maar op het moment dat het er volgens De Bergen ‘goed uitziet’, ontstaat onduidelijkheid. Ook binnen het college van burgemeester en wethouders. Want wacht even: er zijn toch nog geen handtekeningen gezet? Heeft Bollen soms toezeggingen gedaan?

Nee, zeggen de onderzoekers nu: er is geen aanleiding om dat te vermoeden. Geen integriteitsschending, dus.

2. De boerderij aan de Peelkant: informatie achtergehouden?

Aan de Peelkant in Sint Anthonis staat een boerderij. De gemeente wil die boerderij kopen. Aan de overkant van de boerderij mag een huis gebouwd worden. Burgemeester en wethouders weten dat niet. Bollen wel.

Had hij dat moeten vertellen?

Officieel zijn het twee losse procedures. Maar sommige betrokkenen zien wel samenhang. Heeft Bollen informatie achtergehouden? Had hij geen belang bij, zeggen de onderzoekers. Voor de ‘maximale openheid’ was het ‘logisch’ geweest als hij erover had verteld. Maar integriteitsschending? Nee.

Tekst gaat verder onder de foto.

De langgevel boerderij aan de Peelkant.
Volledig scherm
De langgevel boerderij aan de Peelkant. © Ed van Alem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland