Volledig scherm
De werkzaamheden gingen ondanks het verbod gewoon door bij Jan Linders in Sint Anthonis. © DG

Werkzaamheden aan Jan Linders Sint Anthonis opnieuw stilgelegd: opening onzeker

SINT ANTHONIS - De vraag is of de verbouwde Jan Linders in Sint Anthonis vandaag de deuren kan openen. Gisteren is de verbouwing andermaal stilgelegd.

De stapels vlaaien staan klaar in de vernieuwde supermarkt Jan Linders aan de Merret in Sint Anthonis. Bij de opening krijgen de eerste 100 klanten een gratis vlaai. Onzeker is of de winkel in het centrum van het dorp vandaag de deuren kán openen. Want volgens de gemeente Sint Anthonis heeft Jan Linders niet alles op orde en kan er geen vergunning worden afgegeven.

De Jan Linders heeft een grote verbouwing ondergaan. Daarbij is alle apparatuur als verwarming, bakovens en overige installaties verplaatst naar een ruimte buiten de winkel. Het magazijn is bij de winkel getrokken zodat er 130 vierkante meter winkelvloer is bij gekomen. De winkel is opnieuw ingedeeld.

Trots

Er zijn nieuwe kassa’s en een servicebalie met postkantoor PostNL ingericht. Het assortiment is flink uitgebreid. Alle winkelstellingen hebben een nieuwe indeling en de verlichting in de hele zaak is vernieuwd. De winkel oogt fris en ruimtelijk. Bedrijfsleider Thijs van den Broek is dan ook trots op zijn vernieuwde winkel en heeft er zin in om na de verbouwing weer aan de slag te gaan.

Probleem is dat de gemeente Sint Anthonis dinsdagmiddag formeel de bouwwerkzaamheden opnieuw heeft stilgelegd. Volgens burgemeester Marleen Sijbers kan de gemeente op basis van de informatie die zij heeft van Jan Linders niet instaan voor de veiligheid in de winkel en in de appartementen boven de Jan Linders. De benodigde papieren ontbreken om de verbouwing te kunnen goedkeuren. Onduidelijk is of wel volgens de afgesproken regels is verbouwd.

Maandag legde Sint Anthonis de werkzaamheden in de Jans Linders-vestiging ook al stil. Bij controle door de brandweer en bouwinspectie gistermiddag bleek volgens burgemeester dat de zaken nog niet in orde zijn.

Dragende muur

Sijbers: ,,Er is een muur weggehaald die voor een deel dragend was. Daarvoor in de plaats is een balk geplaatst. Die is er verkeerd in gezet, de ankers zijn niet goed geplaatst en we weten niet of die balk voldoende brandwerend is. En zo zijn er meer zaken. We gaan niks goedkeuren voordat alles helemaal in orde is. Dat betekent dat iedereen eruit moet en de opening zeker niet door kan gaan. Dat is de verantwoordelijkheid van Jan Linders. Er is gebouwd zonder de juiste vergunningen en er is afgeweken van de ingediende tekeningen. Pas als alle benodigde documenten correct ter inspectie aangeleverd zijn, kan de gemeente beoordelen of conform wet en regelgeving gewerkt wordt en of de veiligheid gewaarborgd is. Vervolgens kan een vergunning verleend worden.’’ Tot het zo ver is zou niet meer gebouwd mogen worden.

Quote

We gaan niks goedkeuren voordat alles helemaal in orde is. Dat betekent dat iedereen eruit moet en de opening zeker niet door kan gaan.

Marleen Sijbers, Burgemeester Sint Anthonis

Desgevraagd laat een Jan Linders-woordvoerster weten dat gisteravond is doorgewerkt om de winkel klaar te maken voor de opening. Die dus gewoon door zou gaan. ,,We doen er alles aan om alles goed te regelen met de gemeente. We doen als Jan Linders heel regelmatig dit soort verbouwingen. We weten wat we doen. Het is moeilijk voor ons om contact te krijgen met de burgemeester. Zij wil ons niet spreken. Dat betreuren we.’’

Volledig scherm
Door het hele dorp staan borden die de heropening van Jan Linders aankondigen voor woensdag 9.00 uur. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland