Jos Raemaekers
Volledig scherm
Jos Raemaekers © dg

Wethouder Jos Raemaekers stopt, Rob Poel keert terug in Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Jos Raemaekers (SAN) stopt definitief als wethouder in Sint Anthonis. Rob Poel (PvdA) uit Cuijk vervangt hem. Poel verving Raemaekers al eerder vanwege ziekte.

‘Met pijn in het hart heeft onze wethouder Jos Raemaekers besloten om zijn functie neer te leggen. Zijn gezondheid staat het niet toe om zijn werkzaamheden voor de Gemeente Sint Anthonis verder voor te zetten', laat Sint Anthonis Nu in een persverklaring weten. 

‘Sint Anthonis Nu heeft veel waardering voor alles wat de heer Raemaekers voor de gemeenschap en de partij heeft gedaan en respecteert zijn keuze.’

Raemaekers was al eerder gedurende een jaar uit de running omdat hij een nieuwe nier kreeg. Hij werd in eerste instantie vervangen door Hans Driessen, daarna door Poel. Half december keerde de herstelde Raemaekers terug als wethouder, maar onlangs belandde hij toch weer in het ziekenhuis.

Tijdens de eerstvolgende raadsvergadering, 30 januari, zal Jos Raemaekers formeel aftreden en afscheid nemen.

Kandidaat-wethouder is Rob Poel (60), die de afgelopen maanden als vervangend wethouder heeft gewerkt binnen de gemeente Sint Anthonis. Poel zal tot de fusie met Cuijk en Boxmeer wethouder blijven. Om zijn werk in Sint Anthonis te kunnen doen zal hij, zo zegt hij, stoppen met zijn adviesbureau.

Bij zijn eerdere afscheid in december werd Poel geroemd om zijn frisse aanpak en zijn humor.

Rob Poel, wederom wethouder in Sint Anthonis.
Volledig scherm
Rob Poel, wederom wethouder in Sint Anthonis. © Eigen foto
  1. Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’
    PREMIUM

    Zondag 21 graden en zon: hoe voorkom je nieuwe topdrukte? ‘Maak een ommetje vanuit huis’

    NIJMEGEN / NEDERASSELT / SINT ANTHONIS - Zondag wordt een prachtige dag: 21 graden en zon. Wandel je straks met je om milde frisheid verlegen neus toch weer schouder aan schouder in het vennengebied of de staatsbossen? Met de coronacrisis in het achterhoofd bereiden natuurorganisaties zich voor op een druk weekend. ,,Zolang het mooi weer is, staan wij in de hoogste staat van paraatheid.’’

Maasland