Wonderlijk gezicht: sleurende honden in bossen bij Landhorst

videoLANDHORST - Het is ieder jaar weer een wonderlijk gezicht: honden die je verwacht in de sneeuw in het uiterste noorden van Noorwegen of Lapland, die in de bossen van Landhorst karretjes voorttrekken.

Volledig scherm
Sledehondenteams in de bossen van Landhorst. © Ed van Alem

Ieder jaar komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst om deel te nemen aan de Prins Karrenwedstrijd. De sledehonden trekken karren of steps, of lopen samen met de menner van een sledehondenteam over een afstand variërend van 4 tot 32 km.

De karrenwedstrijden worden vaak gebruikt als voorbereiding op wedstrijden in de sneeuw.  Aan de wedstrijd doen onder meer Siberische husky’s, Samojeden, Alaskan Malamutes, en Groenlandse honden mee. Dit zijn honden die van oudsher in de poolstreken gebruikt worden om de slee te trekken. 

De Prins Karrenwedstrijd wordt georganiseerd door de Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Jubilerend Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert feest in de regio
    PREMIUM

    Jubilerend Re­gio-or­kest Oost-Bra­bant (ROB) viert feest in de regio

    WANROIJ / MILL / GENNEP - Het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) viert zijn 12,5 jarig bestaan met drie concerten in de regio. Zaterdagavond is het project-harmonieorkest het feestvarken in ’t Wapen van Wanroij in Wanroij. Op 18 januari spant het ROB samen met muziekvereniging St. Jan in Myllesweerd in Mill en een dag later is er een samenwerkingsverband met harmonie Unitas et Fidelitas in Pica Mare in Gennep.

Maasland