Wethouder Wouter Bollen van de gemeente Sint Anthonis. ,,Andere gemeenten zijn geïnteresseerd in onze methode.’’
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Wouter Bollen van de gemeente Sint Anthonis. ,,Andere gemeenten zijn geïnteresseerd in onze methode.’’ © Ed van Alem

Woonwijken als boerderij verdwijnt: ‘Wat Sint Anthonis doet is innovatief’

SINT ANTHONIS - Als een boerenbedrijf stopt, wat kun je dan met de vierkante meters die vrijkomen? Sint Anthonis loopt voorop met een aanpak die ervoor zorgt dat er niet alleen vrijstaande huizen komen, maar dat een dorp ook kleine woonwijken kan bouwen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Boekelse burgemeester vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’
    PREMIUM

    Boekelse burgemees­ter vindt plan Peeldorpen ‘spannend en mooi’

    BOEKEL/ZEELAND - Hij noemt zich een ‘jongen uit de Peel’. Reden voor Pierre Bos, burgemeester van Boekel om het plan voor nieuwe Peeldorpen van Zeelander Jan Ottens te steunen. Bos, oud-wethouder van Sint Anthonis, is vol lof. ‘Spannend en mooi’ zegt hij. Het plan heeft veel losgemaakt, bij boeren, bij gemeentelijke en provinciale overheden. Pierre Bos is op 10 september gespreksleider bij de drie sessies over het plan in Milheeze.

Maasland