Volledig scherm
Een eerder Kunstdorp in Sint Anthonis. © EVELINE VAN ELK

Zeventig keer kunstschoeisel in centrum Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Op de Brink in Sint Anthonis, het centrale plein in het dorp, staan zondag meer dan zeventig kunstenaars op het jaarlijks terugkerende Kunstdorp. Vooraf door de Kunstkring van Sint Anthonis geselecteerde kunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema Kunstzinnig Schoeisel. 

Het resultaat is in zo'n zestig tenten en daarbuiten te zien. Ook staan de vaste kunstenaars van de Kunstkring in het gemeentehuis met een gedeelte van hun collectie. 

'Geen braderie'

,,Het is zeker geen braderie. Het is echt een kunstmarkt met kunstenaars’’, vertelt Tushi Nicolasen, kunstenares en woordvoerster van de Kunstkring. Het is de negentiende keer dat het Kunstdorp wordt gehouden. Ieder jaar trekt dat volgens Nicolasen 'zo'n paar duizend man' en het aantal bezoekers zou zelfs groeien. Deze bezoekers kunnen naast dat zij  de kunst aanschouwen, deze ook aanschaffen. ,,Ieder jaar wordt er veel verkocht.’’ 

De meer dan zeventig kunstenaars die hun werk tentoonstellen komen uit het hele land. Deze zijn het hele jaar door geselecteerd door een aantal leden van de Kunstkring. Zij letten daarbij naar eigen zeggen op 'originaliteit, vernieuwing en verzorgdheid'. Ze selecteren daarnaast ook kunstenaars op het gebruik van verschillende technieken, zoals schildertechniek, beeldhouwwerk, fotowerken, edelsmeden, keramiek, glas, sieraden en textiel.   

Kunstenaars leggen uit

Kunstenaars zijn bij hun kunstwerken aanwezig en kunnen waar nodig toelichting geven op hun werk. Dit heeft als doel dat de bezoekers de betreffende kunstwerken beter leren kennen en begrijpen. Ook laat René Arts uit Oeffelt zien hoe hij met een blaasbalg en vuur op een ouderwetse manier siersmeedproducten van ijzer maakt. 

Het Kunstdorp 'Kunstzinnig Schoeisel' wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Volledig scherm
Een eerder Kunstdorp in Sint Anthonis © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Maasland