Volledig scherm
Een eerder Kunstdorp in Sint Anthonis. © EVELINE VAN ELK

Zeventig keer kunstschoeisel in centrum Sint Anthonis

SINT ANTHONIS - Op de Brink in Sint Anthonis, het centrale plein in het dorp, staan zondag meer dan zeventig kunstenaars op het jaarlijks terugkerende Kunstdorp. Vooraf door de Kunstkring van Sint Anthonis geselecteerde kunstenaars zijn aan de slag gegaan met het thema Kunstzinnig Schoeisel. 

Het resultaat is in zo'n zestig tenten en daarbuiten te zien. Ook staan de vaste kunstenaars van de Kunstkring in het gemeentehuis met een gedeelte van hun collectie. 

'Geen braderie'

,,Het is zeker geen braderie. Het is echt een kunstmarkt met kunstenaars’’, vertelt Tushi Nicolasen, kunstenares en woordvoerster van de Kunstkring. Het is de negentiende keer dat het Kunstdorp wordt gehouden. Ieder jaar trekt dat volgens Nicolasen 'zo'n paar duizend man' en het aantal bezoekers zou zelfs groeien. Deze bezoekers kunnen naast dat zij  de kunst aanschouwen, deze ook aanschaffen. ,,Ieder jaar wordt er veel verkocht.’’ 

De meer dan zeventig kunstenaars die hun werk tentoonstellen komen uit het hele land. Deze zijn het hele jaar door geselecteerd door een aantal leden van de Kunstkring. Zij letten daarbij naar eigen zeggen op 'originaliteit, vernieuwing en verzorgdheid'. Ze selecteren daarnaast ook kunstenaars op het gebruik van verschillende technieken, zoals schildertechniek, beeldhouwwerk, fotowerken, edelsmeden, keramiek, glas, sieraden en textiel.   

Kunstenaars leggen uit

Kunstenaars zijn bij hun kunstwerken aanwezig en kunnen waar nodig toelichting geven op hun werk. Dit heeft als doel dat de bezoekers de betreffende kunstwerken beter leren kennen en begrijpen. Ook laat René Arts uit Oeffelt zien hoe hij met een blaasbalg en vuur op een ouderwetse manier siersmeedproducten van ijzer maakt. 

Het Kunstdorp 'Kunstzinnig Schoeisel' wordt gehouden van 11.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis.

Volledig scherm
Een eerder Kunstdorp in Sint Anthonis © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnvesteerd?
    PREMIUM

    Geeft Sint Anthonis wel genoeg geld uit om voor 2022 beloofde 25 miljoen te hebben geïnves­teerd?

    SINT ANTHONIS - Zorgen over geld gaan in gemeenten meestal over tekorten. Waar halen we het geld vandaan om onze wensen in vervulling te laten gaan, is vaak de vraag. Sint Anthonis heeft andere zorgen. De gemeente heeft bedongen dat zij tot de gemeentelijke herindeling 25 miljoen euro eigen geld mag investeren in de kernen. De vraag is of de tijd tot 2022 niet te krap is om dat voor elkaar te krijgen. Burgemeester en wethouders stellen dat er geen reden is tot zorg.

Maasland