Volledig scherm
PREMIUM
© EPA

Betalen met je telefoon of smartwatch, zo werkt het

Je stopt je bankpas steeds minder vaak in het pinapparaat bij de kassa, want contactloos betalen is de nieuwe norm. Inmiddels maak je met mobiel bankieren ook van je smartphone of smartwatch een betaalpas.

Wie betaalt straks nog met een bankpas? Ga je met je vrienden wat drinken, stuur je achteraf per telefoon een Tikkie om de rekening te delen. Om de inhoud van je digitale winkelwagen in een webshop af te rekenen, scan je met diezelfde telefoon een code, zonder enig bankgegeven in te voeren. En zelfs bij een kraam op Koningsdag is handje contantje geen noodzaak meer: die ene euro voor een potje oud-Hollands blikgooien schrijf je ook heel makkelijk over via je bank-app.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.