Volledig scherm
© ANP

De leukste vakantiegadgets onder de 150 euro voor onderweg

Het is zomer en dat betekent drankjes op het terras, een verbrande huid en misschien zelfs een mooie vakantiebonus. Een goed moment om eens te kijken naar handige en betaalbare gadgets tijdens de zomerperiode. Vandaag: gadgets voor de thuisblijvers.

De redactie heeft niet zelf al die producten gevonden. Tweakers heeft begin mei een forumtopic geopend waarin de community gadgets en andere producten kon aandragen. Ook konden gebruikers de suggesties van anderen positief beoordelen met behulp van een duimpje. Het topic kreeg maar liefst 145 reacties en honderden duimpjes, en het leverde dan ook meer dan genoeg input op voor een mooi overzicht van producten van maximaal 150 euro.

Pocketprinter (Sprocket 200 Zwart, 132,50 euro)

Volledig scherm
HP Sprocket © HP

Heb je net het perfecte vakantiekiekje gemaakt en wil je het direct printen en tentoonstellen? Dat kan met de HP Sprocket. Een handige pocketprinter die van alle camera’s een instacamera maakt.

Portable espressomachine (Handpresso Wild Hybrid, 84 euro)

Volledig scherm
Handpress © Handpress

Wil je niet afhankelijk zijn van tankstationkoffie en heb je ook geen zin om een volwaardig koffiezetapparaat overal mee naartoe te zeulen, maar heb je wel zin in een lekkere on-the-go espresso? Dan zijn de NanoPresso en de HandPresso de oplossingen voor jou. Beide apparaten zijn een kleine oplossing voor een klein bakje koffie. Voor de wat meer budgetoplossing is een standaard mokapotje ook voldoende.

Kampvuur (Campstove 2, 149 euro)

Volledig scherm
Campstove © Campstove 2

Voor de survivalliefhebber is een Campstove 2 het ideale reisvuurtje. Buiten al het gemak van een vuur om je warm te houden en eten op te koken, kun je met de Campstove 2 ook je telefoon opladen

Portable stekkerdoos (PowerCube Rewirable Allocacoc, 19,95 euro)

Volledig scherm
PowerCube ReWirable © Allocacoc

Een goeie stekkerdoos is nooit een verkeerd idee op vakantie, vooral als er met veel mensen naar plekken met weinig stopcontacten wordt gereisd. Met deze stekkerdoos heb je ook gelijk twee extra usb-poorten.

QI-charger voor in de auto (Sandberg In Car Wireless Charger 5W, 17,88 euro)

Volledig scherm
QI Charger © Sandberg

Voor mensen die lange autoritten maken deze vakantie of gewoon hun telefoon willen opladen in de auto, is een autolader de ideale oplossing, maar een draadloze oplader een nog veel betere. Alle gemakken van een oplader, maar dan zonder het vervelende draadje.

Powerbank (Xiaomi 20.000 mAh Powerbank, 30 euro)

Een prima powerbank is nooit verkeerd voor het geval je toch nog wilt doorgaan met je Netflixserie, ondanks dat je telefoon op drie procent batterij zit. Deze powerbank heeft genoeg accuruimte om je apparaat meer dan eens op te laden. Mochten er nog andere gebruikers zijn die een acculading nodig hebben, dan zijn er nog twee poorten over.

Bose QuietComfort 25 (187 euro)

Volledig scherm
Bose © Bose

Als je gaat vliegen is een noisecancelling headset bijzonder fijn, zoals de Quiet Comfort-serie van Bose. De oudere versies hebben echter nog een draadje. Je kunt voor 350 euro een nieuwe QC35-headset kopen of voor 50 euro een bluetoothadapter voor je huidige headset. Die past perfect om de oorschelp van de QC15 of QC25. Je kunt ook een minder chique variant kopen. Dan hangt er wel een dongle aan je headset, maar het is stukken goedkoper dan een nieuwe koptelefoon. Heb je nog geen headset en vind je 150 euro te duur? Met de Bluedio t4s haal je ook een prima headset in huis.

Smartphone game-controller (15 euro)

Volledig scherm
Datafrog © Datafrog

Geen zin in een ouderwetse Gameboy en game je het liefst op je telefoon? Met dit gadget maak je van je telefoon een handheld. Ben je het zat dat je telkens tweede staat in een potje Fortnite doordat je van de kaart wordt geblazen door iemand met een controller? Maak dan van je telefoon een controller met dit handheld gadget.