Thinkpad Best Buy Guide
Volledig scherm
Thinkpad Best Buy Guide © Tweakers

Dit is de beste middenklasse-laptop tot 700 euro

Elke paar maanden bekijkt deze nieuwssite samen met techsite Tweakers naar de beste laptops van het moment. Vooral in tijden waar we met z’n allen massaal thuiswerken is een laptop met optimale prijs-kwaliteitsverhouding en de juiste specificaties belangrijk. In dit artikel: de beste middenklasse-laptop tot 700 euro.

Met een budget van zevenhonderd euro zoeken we naar een ‘basislaptop’. Voor dat geld verwachten we een 14"- of 15"-laptop met vlotte hardware. We komen deze keer weer uit op de Lenovo ThinkPad E595, net als twee maanden geleden. Deze laptop is uitgerust met een AMD Ryzen 5-processor, 16GB ram en een 512GB-ssd.

Lees de volledige Laptop Best Buy Guide op Tweakers

Thinkpad Best Buy Guide
Volledig scherm
Thinkpad Best Buy Guide © Tweakers

De ThinkPads staan bekend om hun goede toetsenborden en stevige behuizingen. In het geval van de E595 is de behuizing deels van plastic en deels van metaal gemaakt. De achterkant van het scherm is van metaal, terwijl de rest van de behuizing van plastic is. Opvallend genoeg valt dat scherm wel enigszins te torderen, terwijl het plastic deel van de behuizing steviger aanvoelt.

Onhandige dingen

De ThinkPad E595 is een zakelijke laptop die prima tot zijn recht komt op een consumentenbureau. Vooral het toetsenbord vinden we erg prettig tikken. De laptop heeft wel wat onhandige dingen, zoals de aansluitingen, die niet echt praktisch zijn. Dat speelt vooral als je een extern scherm met een hoge resolutie aansluit of veel randapparatuur via usb 3.0 wilt aansluiten. 

Daarnaast had het scherm wat steviger gekund. Maar dat zijn kleine nadelen voor een laptop die heel veel hardware voor je geld biedt. Op het moment van schrijven heb je voor iets meer dan 650 euro een goede processor, 16GB werkgeheugen en een 512GB-ssd.

Er zijn ook wat andere minpuntjes, het singlechannelgeheugen, en het feit dat je een dock nodig hebt als je een 4k60-scherm wilt aansluiten en tegelijk de laptop wil opladen. Dat neemt niet weg dat deze laptop veel waar voor zijn geld biedt. Bovendien is de hardware gemakkelijk uit te breiden, dus is het een toekomstvaste aanschaf.

  1. Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpreteert

    Van ‘f*ck off’ tot ‘bescheiden glimlachje’: waarom iedereen de simpelste smiley zo anders interpre­teert

    ‘De allervreselijkste emoji’ noemt cartooniste ‘Niet nu Laura’ het. Ze heeft het over de simpele smiley met de neutrale glimlach, de slightly smiling face genaamd. Het internet barst van de memes over hoe we die emoji ervaren. Is hij gewoon blij? Ironisch? Passief-agressief? Zo’n simpele emoji blijkt voor velerlei uitleg vatbaar. Mediapsycholoog Koen Ponnet onthult waarom.