Dit is Huawei's nieuwe peperdure onderzoekscampus in Europese stijl

ReportageHuawei leek dit jaar Samsung af te lossen als 's werelds nummer één smartphoneverkoper, maar verkeert door Amerikaanse sancties nu in crisis. China's grootste techbedrijf zou illegaal spioneren voor Peking. Totale onzin, claimt Huawei, dat het AD uitnodigde voor een bezoek aan zijn nieuwe campus in Dongguan en aan het hoofdkantoor in Shenzhen.

Een bezoeker die niet beter weet, waant zich in Europa. Links het kasteel in de stijl van Versailles, verderop Slot Heidelberg. Kasteelmuren, poorten, waterpartijen. Een Italiaanse zuilengalerij in de stijl van Verona.

Maar dit is hartje China, de splinternieuwe onderzoekscampus Ox Horn van Huawei, in miljoenenstad Dongguan om precies te zijn. Het 108 gebouwen tellende complex is volledig opgetrokken in de stijl van twaalf Europese steden, zoals Parijs, Granada, Heidelberg en Oxford.

  1. Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    Amerika klaagt YouTubers aan voor ‘gepland’ bezoek aan verboden militaire basis Area 51

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, zijn aangeklaagd voor het binnentreden van verboden terrein. Justitie verdenkt hen ervan dat bewust gepland te hebben in overleg met anderen. Op zo'n daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid staat maximaal een jaar cel. De mannen verschijnen morgen voor de rechter.