Volledig scherm
© EPA

Dit zijn de beste smartphones tot 250 euro

Beste KoopElke twee maanden bekijkt deze site samen met techsite Tweakers de beste smartphones in verschillende prijssegmenten. We bekeken alle modellen en kozen onze favorieten. Vandaag behandelen we de beste smartphones in het budgetsegment tussen de 150 en 250 euro.

Tegenwoordig doen mensen veel langer met een smartphone. Het is dus belangrijker dan ooit welk nieuw model jouw volgende aankoop zal zijn. En dat geldt ook voor de allergoedkoopste smartphones. Dit zijn onze favorieten.

Xiaomi Redmi Note 8 Pro (vanaf 234 euro)

Xiaomi Redmi Note.
Volledig scherm
Xiaomi Redmi Note. © Xiaomi

Deze nieuwkomer is om vele redenen een aanrader. De zeer goede specificaties voor deze prijs vormen daar een van. De MediaTek Helio G90T-processor is snel, je kunt hem krijgen met 128GB opslag voor weinig extra euro’s en 6GB werkgeheugen is lekker voor het snel wisselen tussen apps. De behuizing is stevig en de vingerafdrukscanner achterop hebben we in deze prijsklasse liever dan een tragere scanner achter het scherm. 

Ook de accuduur mag er wezen, geholpen door de gulle 4500mAh accucapaciteit. Een potentieel nadeel is wel dat het een grote en vrij zware smartphone is. Het grote scherm heeft een prima 1080p-resolutie. Het is wel een lcd-scherm, maar de toestellen in deze prijsklasse met oledschermen vragen concessies die we niet graag doen. Tot slot is de camera ook goed en veelzijdig voor deze prijsklasse, en dat is mooi meegenomen.

Motorola Moto G8 Plus (vanaf 235 euro)

Motorola G8.
Volledig scherm
Motorola G8. © Motorola

De G8-toestellen worden als het goed is eerdaags vervangen door hun opvolgers, maar dat betekent niet dat een G8 een slechte keuze is, zeker gezien de verlaagde prijzen. De G8 Power en G8 Plus vallen inmiddels binnen deze prijsklasse en hebben zeer vergelijkbare specificaties. Op het eerste gezicht zou je misschien naar de G8 Power neigen, omdat de accucapaciteit groter is. Dat vertaalt zich in onze accutests ook daadwerkelijk in een langere accuduur en dat maakt dit toestel zeker een goede keuze voor accuvreters. 

Toch is de G8 Plus wat ons betreft voor de meeste mensen waarschijnlijk een betere keuze, omdat hij net iets meer allround is. Alsnog heeft hij namelijk een goede accuduur, maar vooral ook een betere camera. Het gaat ons dan vooral om de primaire sensor, die beter is dan bij de G8 Power. Ten opzichte van andere toestellen in deze prijsklasse heeft hij een fijn scherp scherm dat goed af te lezen is in direct zonlicht. Ook laadt het toestel snel op.

Oppo A9 2020 (vanaf 247 euro)

Oppo A9 2020.
Volledig scherm
Oppo A9 2020. © Oppo

De Oppo A9 2020 is vooral een aanrader als je geeft om accuduur. Je levert echter in op het scherm; dat is niet echt scherp of goed. De Oppo-software is wat ingrijpender dan de meeste Android-skins. Met een prima chip voor deze klasse en snelle opslag zijn er ook componenten die deze telefoon een voorsprong geven op veel andere modellen in deze prijscategorie.